Cadans wint zilver op NK synchroonzwemmen

ZWOLLE/BEUNINGEN, 28 januari 2013

ZWOLLE/BEUNINGEN, 28 januari 2013

Afgelopen weekend werden in zwembad de Vrolijkheid in Zwolle de Nederlandse Senioren Kampioenschappen synchroonzwemmen 2013 gehouden.

Het seniorenteam van synchroonzwemvereniging Cadans eindigde bij de teamuitvoeringen als tweede van Nederland, het duet Lore & Sarah werd vierde en het duet Maartje & Maud vijfde. Cadans nam ook nog de Synchrobokaal mee naar huis, de prijs voor de vereniging die tijdens de finale uitvoeringen tijdens het NK de hoogste score heeft behaald.

Foto: Ton Graven

Op vrijdag 25 januari om 19.00 uur vertrokken seniorenteam en begeleiders vanuit Beuningen richting Zwolle, om tijdig paraat te zijn op het NK, dat op zaterdag 26 en zondag 27 januari gehouden werd. Op zaterdag werden de voorrondes gehouden; er werden technische ofwel korte küren bij de soli, duetten en teams gezwommen. Op zondag was het tijd voor de finales en stonden de vrije ofwel lange küren op het programma.

Teams
Op het NK zwommen Diede Bronkhorst (’98), Chanine Brouwers (’95), Sarah van Ekeren (’91), Liza Foppen (’96), Lore Graven (’90), Lotte Tromp (’98), Maud Tromp (’94) en Maartje Willems (’92) voor Cadans. De leeftijden van de zwemsters zijn zeker het vermelden waard, aangezien vier van de zwemsters voor het eerst aan een NK voor senioren meededen. Diede (nèt 15) en Lotte (14) horen zelfs eigenlijk twee leeftijdscategorieën lager te zwemmen, nl. in de age-II. Om dan als tweede van Nederland te eindigen, mag zeker opmerkelijk genoemd worden. Cadans eindigde bij de teamuitvoeringen met een puntenaantal van 74,6000 p. De zwemsters, maar ook de reserves Ellen Jenniskens en Lana Polkamp en trainster Lindsay Bosch waren erg blij met deze prestatie.

De nummer 1 bij de ploegen was ZPCH met 76,7875 p. Zij kwamen uit met een team, dat voor 100% uit (voormalige) Nederlandse selectieleden bestaat. Dat team voor te moeten laten gaan, is zeker geen schande.

Foto’s: technische kür, door Roel Ubels

Duetten
Cadans nam als enige met twee duetten deel aan het NK. Het duet Sarah van Ekeren / Lore Graven (trainster Iris Graven) eindigde met 72,4625 op een mooie vierde plek en het duet Maud Tromp / Maartje Willems (trainster Lindsay Bosch) kwam op een vijfde plek met 69,7625. Beide duetten hebben alles op alles gezet en vele uren extra getraind om zich te kunnen meten met duetten, bestaande uit (oud-) nationale selectieleden. Dit is goed gelukt!

Succes
Het seniorenteam van Cadans (2012) kwam tijdens Sportprijs Beuningen 2012 nog als ‘beste sportteam van Beuningen’ uit de bus. Beste sportteam van Beuningen 2012, tweede team van Nederland op NK 2013, beste vereniging van Nederland op NK 2013, …. Het gaat prima met Cadans!

www.cadans-synchro.nl

Contactgegevens op de website: www.cadans-synchro.nl