Zaalhockeyteam JA2 MHC-Beuningen ongeslagen kampioen

BEUNINGEN, 30 januari 2013 – Zaterdag 26 januari moest het dan gebeuren in sportcentrum Arcus in Wijchen.

Het zaalhockeyteam jongens A2 van MHC-Beuningen kon het kampioenschap binnenhalen als ze wonnen van Zutphen A1, de nummer twee in de competitie.

De week er voor had het Beuningse team voor het eerst twee punten laten liggen met een gelijkspel tegen de A1 van Bemmel.

Eerste helft
Enigszins nerveus en met afwezigheid van twee spelers, werd de wedstrijd tegen Zutphen A1 gestart. Het team kwam vlot in hun eigen spel en scoorde redelijk snel de openingstreffer.
Kort daarna werd ook de tweede treffer gescoord, gevolgd door een luid gejuich van het publiek.

Zutphen had een kleine kans op het kampioenschap, maar die verdampte op deze manier erg snel. Op het zeer degelijke spel van Beuningen hadden ze geen antwoord en de derde treffer volgde.
Vijf minuten voor rust scoorde Zutphen nog een tegendoelpunt uit een snelle counter.

Tweede helft
Met de enige opmerking, de winst niet meer uit handen te geven, werd aan de tweede helft begonnen.
Zutphen kon ondanks sterk tegenspel niet voorkomen dat het Beuningse team echt op dreef kwam en met mooi en tactisch zaalhockey nog drie treffers scoorde. Met 6-1 op de klok tegen de rechtstreekse tegenstander was daarmee het kampioenschap behaald!

De laatste wedstrijd tegen Epe werd met 11-2 winst overtuigend gewonnen. Dit kampioenschap smaakt zeer zoet.
De aanloop naar de competitie was stroef en het in elkaar schuiven van twee poules door de KNHB maakte het ook al niet makkelijker.

Met zes (!) weekenden zaalhockey stond er een (h)echt team dat met 11 overwinningen en één gelijk spel de terechte kampioen is geworden.

Boven:Eric Hoenderop (coach) – Pjotr Mom – Thijs van Kouwen – Jurgen Woutersen – Stan van Kolck – Gert-Jan van Kouwen (coach)
Midden: Jonas Zondag – Thom Willems – Mike Broekhuis
Liggend: Daan Kahmann (Keeper + Aanvoerder)