Record van 269 bij Bowling- & Partycentrum Beuningen

Foto:

BEUNINGEN, 1 februari 2013 – Bij Bowling- & Partycentrum Beuningen is er op de woensdagavond een nieuw record gegooid bij de dames.

BEUNINGEN, 1 februari 2013 – Bij Bowling- & Partycentrum Beuningen is er op de woensdagavond een nieuw record gegooid bij de dames.

Mirelle Grouwstra heeft daar een nieuw huisrecord gegooid met maar liefst een game van 269. Dat is de hoogste game bij de dames tot nu toe in Beuningen.

Uitleg puntentelling
Bij een bowlingpartij krijgt elke speler tien beurten (frames).
Per beurt (frame) krijgt wordt 2 keer gegooid om alle pins om te gooien. Elke pin is 1 punt waard.

Strike
Als bij een worp alle pins om vallen heeft de speler een strike gegooid. Dan worden de volgende 2 worpen extra bij die eerdere beurt (frame) opgeteld. Dus kan bij die eerdere beurt (frame) een maximale score van 30 (3 beurten van 10 punten) punten behaald kan worden.

Spare
Als alle pins in 2 worpen omvallen heeft men een spare gegooid.
Dan telt alleen de eerstvolgende worp mee met die eerdere beurt (frame). Nu kan men dus 20 punten maximaal in de eerdere beurt (frame) halen.

Als men in de 10e (laatste) beurt (frame) een strike gooit krijgt de speler 2 extra worpen en als men een spare gooit krijgt men 1 extra worp. Degene met de meeste punten na 10 beurten (frames) heeft gewonnen.

Van de twaalf strikes die er dus gegooid kunnen worden, gooide Mirelle er maar liefst 10. Mirelle leverde deze mooie prestatie door alleen in de 2e frame en in de laatste worp een 9 spare te gooien.

 

Wilt u zelf ook een keer zo goed gooien kom dan gerust langs bij Bowling- & Partycentrum in Beuningen.
Informatie vindt u verder op onze website: www.bowlingbeuningen.nl