Beuningse Boys C1 pakt punt in Doetinchem

BEUNINGEN, 3 februari 2013 – Beuningse Boys C1 heeft in zijn eerste competitiewedstrijd van 2013 gelijk gespeeld.

Op bezoek in Doetinchem werd titelkandidaat DZC’68 C1 na een aantrekkelijke wedstrijd op 1-1 gehouden.

Eerste helft
DZC ging voortvarend van start en wist mede door de fysiek sterke aanvallers al snel voor dreiging te zorgen. Na tien minuten zette een Doetinchemse aanvaller zijn team op voorsprong, nadat hij uit een voorzet de bal hard had binnen geschoten.
De Boys herpakten zich echter snel.
Er werd eerder druk gezet en meer vooruit gevoetbald.

Halverwege de eerste helft viel de verdiende gelijkmaker. Met zijn vijfde treffer van het seizoen rondde de spits van Beuningen een oogstrelende aanval over meerdere schijven beheerst af.
De Boys bleven tot aan de rust de wedstrijd domineren zonder echt grote kansen te creëren.

Tweede helft
Na de pauze was het opnieuw DZC wat goed uit de startblokken kwam.
De Beuningse jongens kwamen goed weg bij enkele gevaarlijke Doetinchemse mogelijkheden. Maar de Boys toonden wederom veerkracht. Op karakter knokten ze zich terug in de wedstrijd wat in de slotfase nog de volle winst had kunnen opleveren.
Twee enorme mogelijkheden werden echter om zeep geholpen waardoor beide teams met één punt genoegen moesten nemen.

Beuningse Boys C1 blijft door dit resultaat stevig in de middenmoot staan.
De volgende wedstrijd staat voor zaterdag 16 februari op het programma.