Voorbereiding op nieuwe kartseizoen van start

BEUNINGEN, 7 februari 2013 – Voorafgaand aan het nieuwe kartseizoen, dat medio maart start, heeft Rick van Dranen uit Beuningen afgelopen weekend meegereden bij de Wintercup op het circuit van Oss.

BEUNINGEN, 7 februari 2013 – Voorafgaand aan het nieuwe kartseizoen, dat medio maart start, heeft Rick van Dranen uit Beuningen afgelopen weekend meegereden bij de Wintercup op het circuit van Oss.

Weersomstandigheden waren net als de startvelden redelijk.

Rick die bij de Wintercup voor de laatste keer met een PCR kart aan de start verscheen, zal voor het Nederlands Kampioenschap Rotax Max overstappen naar het Italiaanse merk Birel. Deze overstap is mede mogelijk gemaakt door zijn nieuwe sponsor Jack Muller BV Staal Service Center uit Wijchen.

Tijdens de Wintercup wedstrijden was Rick continue vooraan te vinden en won zelfs de 1e wedstrijd. In de finale werd Rick fraai 2e nadat hij door een andere rijder, die van de baan gleed, enige achterstand opliep. Had de wedstrijd 2 ronden langer geduurd had Rick waarschijnlijk nog gewonnen.

NK in Olympische klasse
Tijdens het NK zal Rick net als in 2012 weer uitkomen in de Olympische klasse.
In 2012 werd Rick 6e in het kampioenschap en behaalde in Spa-Franchorchamps een mooie 3e plaats. Lang is getwijfeld om Rick van start te laten gaan bij de Senioren, de topklasse binnen het kampioenschap. Uiteindelijk kreeg de Olympische klasse de voorkeur aangezien Rick nog jong (15) is en het beter leek om hem nog 1 jaar meer ervaring te laten opdoen in de Olympische klasse.

Verschillen
De verschillen tussen de Olympische klasse en de Senioren zijn overigens minimaal, het enige verschil is dat de karts in de Senioren klasse voorzien zijn van schijfremmen op de voorwielen. De Olympische karts hebben alleen een schijfrem op de achteras.

Verder zijn alle zaken als frame, motor, (ca. 30 pk) banden enz. identiek. Groot verschil is wel dat binnen de Senioren klasse alle topteams met toprijders aan de start komen en er ook meegereden kan worden bij het Benelux- en Europees kampioenschap.

De Olympische klasse is een mooie tussenstap voor jonge rijders die vanuit de junioren klasse, hierin reed Rick in 2011, niet direct door willen naar de Senioren om eerst nog meer ervaring op te doen.

Doelstelling komend seizoen
Doelstelling voor het komend seizoen is een top 5 plaats binnen het kampioenschap waarbij het geweldig zou zijn als Rick ook een raceweekend als winnaar afsluit.
Mocht de Wintercup een goede indicatie zijn voor het komend seizoen dan moet dat zeker gaan lukken.

Mocht u na het lezen van dit artikel meer over karting willen lezen of interesse hebben in sponsoring bezoek dan Rick zijn website: www.cdracing.nl