Beuningse Boys C4 bereikt kwartfinale KNVB Beker

BEUNINGEN, 25 februari 2013 – Beuningse Boys C4 heeft zich door een 6-1 overwinning op SCH C1 geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker.

Door de gure harde wind die over het speelveld stond en de kou was het geen makkelijke opgave voor beide teams.

De Boys misten drie basisspelers, de aanvoerder stond ook nog half ziek op het veld en tijdens de wedstrijd vielen er ook nog twee zieken uit.

Eerste helft
Na vijf minuten kwamen de Boys, tegen de wind in, op voorsprong via Casper, de aanvoerder, die met een goede beweging zijn directe tegenstander op het verkeerde been zette en richting het doel kon gaan. Zijn geplaatste bal ging via de keeper en de paal in het doel: 1-0.

SCH herstelde zich hierna en kwam beter in het spel, maar profiteerden niet van de wind in de rug.
De Boys kregen nog grote kansen, maar de keeper van SCH redde bekwaam op een schot van Casper en even later werd een bal door een verdediger van de lijn gehaald. Vlak voor rust was er nog een grote kans voor SCH op de gelijkmaker, doch het schot ging rakelings over.

Tweede Helft
In de tweede helft werd er vanaf de eerste minuut druk op de tegenstander gezet.
SCH probeerde van achteruit op te bouwen en moest dat bijna bekopen.
Een verkeerde pass werd  opgepakt, doch het schot ging naast.
Ook SCH kreeg nog een goede mogelijkheid doch het schot was te zwak om de Beuningse keeper te verschalken.

Na ongeveer een kwartier was daar de 2-0 voor de Boys.
Jochem ging op rechts goed door en zijn pass belandde uiteindelijk bij de vrijstaande Arnold. De middenvelder schoot hard en hoog binnen.
Een paar minuten later kreeg Beunings Boys een vrije trap op ongeveer 20 meter afstand te nemen en het harde schotvan Job viel onhoudbaar voor de keeper binnen: 3-0.

De 4-0 was het resultaat van een fraaie aanval.
Max zette de bal goed voor op Casper.
De aanvoerder legde met het hoofd terug en Jesse schoot binnen.

Bij een uitval van SCH viel de verdiende eretreffer. Een hoge bal werd door de wind tegengehouden en viel over de Beuningse doelman het doel binnen: 4-1.

Tien minuten voor tijd maakte Jochem een goede actie over rechts, gaf laag en hard voor en Jesse kon binnentikken: 5-1.

Een fraaie stiftbal van Jesse bepaalde de eindstand op 6-1.

Door deze goede en verdiende overwinning hebben de Boys de kwartfinale van de KNVB Beker bereikt, waar hen een zware tegenstander zal wachten.

Als men zo speelt als vandaag, dan zijn er goede kansen om wederom een ronde verder te komen.