Verdiende nederlaag Beuningse Boys C4

BEUNINGEN, 7 maart 2013 – Afgelopen zaterdag moest worden aangetreden tegen een sterke tegenstander: SCE C2.

BEUNINGEN, 7 maart 2013 – Afgelopen zaterdag moest worden aangetreden tegen een sterke tegenstander: SCE C2.

Een team bestaande uit een groot deel 2e jaars C-spelers, fysiek sterk en technisch goed.

Eerste helft
Van aanvang af greep SCE het initiatief in de wedstrijd. Zij waren een stuk scherper, technischer en vooral feller dan de Boys, maar gingen slordig om met de kansen. De Boys volstonden de eerste 15 minuten met vooral verdedigen en het uitdelen van lichte plaagstootjes. 

Net toen de Boys wat beter in de wedstrijd kwamen viel de ongelukkige 1-0.
Een verkeerde uittrap van Beuningen kwam bij SCE terecht. Aan het zwakke schot van SCE zat echter zo’n gekke draai, dat de Beuningse goalie de bal verkeerd beoordeelde, waarna deze binnen kon worden getikt.

Lang kon SCE niet genieten van deze voorsprong, want doordat goed druk werd gezet op de rechtsback van SCE, kon Casper, de captain, vervolgens alleen door richting keeper, legde vervolgens bekwaam breed op aanvaller Mike, die de gelijkmaker binnenschoof: 1-1.

De Boys leefden hierna op en konden zelfs op voorsprong komen. Het doelpunt viel, wederom ongelukkig, aan de andere kant.

Bij een schot van SCE timede de Beuningse keeper verkeerd en liet de bal los, die voor de voeten van een inlopende SCE speler viel: 2-1.

Vlak daarna viel zelfs de 3-1 uit een mooie aanval van SCE.

Tweede helft
Na de rust gingen de Boys weer opgepept de 2e helft in. 
Helaas , een hoge bal werd door iedereen verkeerd beoordeeld, behalve door een speler van SCE die de bal zo kon binnenschieten: 4-1

Toch gaven de Boys niet op en halverwege de tweede helft werd een foute pass van SCE goed onderschept.
Aanvaller Jochem ging richting keeper en haalde verrassend uit op ongeveer 18 meter van het doel. De bal viel binnen in de kruising: 4-2.
Tien minuten voor tijd viel de 5-2 (mogelijk uit een buitenspel situatie?) en vlak daarna ook de verdiende 6-2 voor SCE.

De eerste competitiewedstrijd ging dit jaar verloren tegen een goede en betere tegenstander. Op de overwinning van SCE valt dan ook niets aan te merken.

Volgende week wordt thuis gespeeld tegen SCH C1, waar vorige week in de beker van werd gewonnen. Echter, dit is weer een nieuwe wedstrijd.