Beuningse Boys terecht onderuit tegen Blauw Wit

BEUNINGEN, 10 maart 2013 – Onder gure en koude omstandigheden stonden Beuningse Boys en het Nijmeegse Blauw Wit tegen over elkaar op Sportpark De Ooijgraaf om daar hun onderlinge competitiewedstrijd te spelen.

Beuningse Boys begon vol goede moed aan de wedstrijd want het had immers vorige week nog met 3-0 gewonnen bij Overasseltse Boys.

Maar het is echter Blauw Wit dat de bovenliggende partij is en ook al een aantal kansen krijgt. Gelukkig weet uitblinker keeper Tim van Lierop zijn doel vooralsnog op knappe wijze schoon te houden. Halverwege de 1e helft komt Blauw Wit dan toch verdient op voorsprong als een corner binnengekopt wordt door de middenvelder. Beuningen krijgt voor de rust een tweetal mogelijkheden maar beide keren is Tim Kluijtmans ongelukkig in de afronding.

In de 2e helft zien we hetzelfde spelbeeld.
Blauw Wit is de bovenliggende partij en Beuningse Boys probeert het wel maar heeft erg veel moeite om door de verdediging heen te komen. Blauw Wit creëert kans op kans maar heeft, gelukkig voor De Boys, het vizier niet op scherp staan of keeper Tim van Lierop blijkt een sta in de weg.

Toch wordt de stand 0-2 als opnieuw een corner tegen de touwen gewerkt wordt. Beuningen probeert het hierna nog wel maar komt niet verder dan een kopbal op de lat van Tim van Bon. Zo eindigt deze wedstrijd in een 0-2 nederlaag en moet Beuningse Boys punten blijven sprokkelen om nacompetitie of degradatie te ontlopen.

Zondag wacht de uitwedstrijd in Arnhem tegen Arnhemse Boys.

Hopelijk kunnen er dan weer 3 punten bijgeschreven worden.

Foto / Tekst: Niels Eggenhuizen