Gelijkspel voor Beuningse Boys C1

BEUNINGEN, 14 april 2013 – Na drie opeenvolgende zeges moest Beuningse Boys C1 afgelopen zaterdag in eigen huis genoegen nemen met een punt.

Tegen laagvlieger DTS’35 C1 uit Ede werd het na een povere wedstrijd slechts 1-1.

Eerste helft
De Boys kenden een droomstart. Na amper een minuut lag de bal al op de stip nadat de spits van Beuningen onderuit was geschoffeld in het strafschopgebied. De penalty werd onberispelijk binnengeschoten en een nieuwe zege leek in de maak.
Maar blijkbaar dachten de Beuningse jongens dat de buit al binnen was en vergaten te blijven voetballen. DTS kwam steeds beter in de wedstrijd en halverwege de eerste helft viel de verdiende gelijkmaker.
De Boys kwamen maar niet in hun spel en speelden ver onder de maat.

Tweede helft
Na de pauze kwam er iets meer gif in het spel van de Beuningenaren.
Er kwam wat meer druk op het Edese doel, maar echt dreigend werd het niet.
DTS’35, wat nog strijdt tegen degradatie, vocht voor elk duel en loerde op de counter.
Een kwartier voor tijd had een Beuningse aanvaller zijn ploeg de winst kunnen schenken. Na een goede voorzet schoot hij de enige grote kans van de Boys in de tweede helft tegen de lat.

In de slotminuut ontsnapten de Beuningse jongens nog aan een nederlaag.
De linksback van Beuningen kon ternauwernood een doelpunt voorkomen nadat de keeper al was geklopt op een inzet van een aanvaller van DTS. Uit de daaropvolgende hoekschop schoot een andere Edese aanvaller maar rakelings naast.

Ondanks het teleurstellende resultaat blijven de Boys op een knappe vierde plaats staan in de derde divisie.

Zaterdag 20 april speelt Beuningse Boys C1 een oefenwedstrijd in Spakenburg.
Om 13.00 uur wordt er dan afgetrapt tegen IJsselmeervogels C1.

Tekst/foto’s: Joost Kooijmans/René Thomassen