Samen fietsen tegen kanker

Foto:

BEUNINGEN, 16 maart 2013 Beuningen trekt ten strijde tegen kanker! Voor het tweede achtereenvolgende jaar wordt de Bike Classic Beuningen georganiseerd, een groot fietsevenement voor de hele regio.Op 28 april 2013 worden verschillende toertochten en gezinstochten gehouden om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Beuningen Heroes. Deze groep stoere fietsers zal dit jaar opnieuw meedoen aan de actie Alpe d’HuZes ten behoeve van KWF Kankerbestrijding.

BEUNINGEN, 16 maart 2013

Beuningen trekt ten strijde tegen kanker! Voor het tweede achtereenvolgende jaar wordt de Bike Classic Beuningen georganiseerd, een groot fietsevenement voor de hele regio.

Op 28 april 2013 worden verschillende toertochten en gezinstochten gehouden om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Beuningen Heroes. Deze groep stoere fietsers zal dit jaar opnieuw meedoen aan de actie Alpe d’HuZes ten behoeve van KWF Kankerbestrijding.

Verschillende ondernemers in de regio Beuningen hebben de handen ineen geslagen om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Met de organisatie van de Bike Classic Beuningen 2013 willen zij hun steentje bij te dragen aan de zo belangrijke onderzoeken, die ervoor moeten zorgen dat kanker in de toekomst niet langer een dodelijke ziekte zal zijn.

Landelijk evenement
De ondernemers hebben zich ten doel gesteld dat de Bike Classic Beuningen de komende jaren zal gaan uitgroeien tot een groot regionaal of zelfs landelijk evenement. Dit moet lukken door middel van een vermelding op de kalender van de NTFU, de grootste wielersportbond van Nederland. Zo worden amateurfietsers uit het hele land op het wielerfestijn geattendeerd.

Bike Classic Beuningen 2013
De Bike Classic Beuningen 2013 wordt gehouden op 28 april. Er worden toertochten georganiseerd van 90 en 130 kilometer. Daarnaast kunnen gezinnen deelnemen aan fietstochten van 30 of 50 kilometer. Inschrijven voor het evenement kost €10,- per persoon. Kinderen tot 10 jaar fietsen mee voor €2,50,-.
Inschrijven kan via bikeclassicbeuningen.nl.

Beuningen Heroes
De opbrengst komt geheel ten goede aan de Beuningen Heroes. Zij doen op 5 en 6 juni mee aan de Alpe d’HuZes. Dit evenement wordt deze zomer voor de achtste keer georganiseerd. Onder het motto “Opgeven is geen optie” beklimmen de deelnemende wielrenners maar liefst zes keer de legendarische Alpe d’Huez. De opbrengst van het wielerspektakel gaat voor de volle honderd procent naar KWF Kankerbestrijding. Vorig jaar werd een recordbedrag opgehaald van maar liefst 32,2 miljoen euro.