Beuningse Boys C4 verliest van BVC

BEUNINGEN, 19 maart 2013 – 55 minuten lang voetballend de overhand hebben en toch met een 3-0 nederlaag de bietenbrug op gaan.

BEUNINGEN, 19 maart 2013 – 55 minuten lang voetballend de overhand hebben en toch met een 3-0 nederlaag de bietenbrug op gaan.

Dat overkwam de mannen van de C4 afgelopen zaterdag.

Eerste Helft
Op een dramatisch slecht veld werd om stipt 13.30 uur afgetrapt. Direct vanaf de aftrap plaatst BVC een scherpe aanval en wordt er niet alert gereageerd door de Boys. De toegewezen corner wordt genomen en pardoes ligt de bal in het doel.
1 minuut gespeeld, stand 1-0.

Tien minuten later wordt er door de Boys bij een hoge bal wederom niet opgelet en kan een speler van BVC middels een zwabberbal scoren: 2-0.
De 2-0 van BVC werkt bevrijdend, want de Boys nemen langzaamaan het initiatief in handen. De kansen komen en het voetbal wordt beter. Een prima kopbal wordt door de keeper nog maar net tegengehouden. Uit een vrije schietkans en twee keer een actie vrij voor de keep weten de Boys toch niet te scoren.

De Boys staan dan wel met de rust met 2-0 achter, doch zij hebben duidelijk het betere van het spel en er zijn goede kansen geweest.

Tweede Helft
Na de rust wordt BVC telkens goed vastgezet en er is zeer veel strijd aan de zijde van de Boys. Goede kansen volgen elkaar in rap tempo op, doch de afwerking faalt jammerlijk. De ene keer staat het vizier niet op scherp, de andere keer is het schot te zwak. En in het voetbal geldt de aloude wet “als je ze zelf niet maakt dan valt de bal aan de andere kant binnen”.
Ongeveer 5 minuten voor tijd plaatst BVC een messcherpe counter en wordt de Beuningse keeper verslagen: 3-0. Dit is tevens de einduitslag.

De Boys hebben vandaag, op de eerste 15 minuten na, een geweldige wedstrijd gespeeld en verdienden daarom minstens een gelijkspel. Helaas was het vandaag niet voldoende. Strijd en felheid waren aanwezig en het hele team verdient daarom een welgemeend compliment. Wanneer zij zo blijven spelen komen de punten vanzelf.