Teleurstellende start bij Nederlands kampioenschap karting

BEUNINGEN,21 maart 2013 – Afgelopen weekend ging te Veldhoven het Nederlands Rotax Max kampioenschap van start.

De in Beuningen woonachtige Rick van Dranen komt binnen dit kampioenschap uit in de Olympische klasse. De karts in deze klasse rijden met 125 cc Rotax Max motoren met een vermogen van bijna 30 pk.

Nadat hij het vorige seizoen met een 6e plaats in het kampioenschap had afgesloten was als doel gesteld om dit seizoen constant bij de top 5 mee te rijden.

Kwalificatie
Gedurende de trainingen op zaterdag verliep alles goed.
Rick reed constant top 3 tijden en ook bij de zondag ochtend training was hij op één rijder na de snelste.
Tijdens de kwalificatie maakte Rick de fout door te snel met nieuwe banden een snelle rondetijd neer te willen zetten, waardoor zijn banden niet op de juiste temperatuur kwamen en hij slechts een teleurstellende 7e kwalificatietijd neerzette.

Prefinale
Direct na de start van de pre-finale lag Rick door een mooie inhaalactie op plaats 3, helaas werd hij in de 2e bocht aangetikt (zie foto) waardoor hij naast de baan kwam.Hij kon de wedstrijd uitrijden maar kwam niet verder dan een 7e plaats.
Positief was dat hij wel de snelste raceronde reed.

Finale
De finale verliep nog teleurstellender.
Rick behield plaats 7 bij de start maar werd direct in de eerste ronde wederom door een andere rijder aangetikt. Deze keer kon en mocht hij niet doorrijden omdat de voorbumper van zijn kart bij dit race incident te zwaar was beschadigd.

Snel dit weekend vergeten en de focus op de volgende races medio april op het circuit van Oss richten.

Mocht u na het lezen van dit artikel meer over karting willen lezen bezoek dan Rick zijn website: www.cdracing.nl