Top jeugdvoetbal in Beuningen

BEUNINGEN, 21 maart 2013 – Komend paasweekend worden op de velden van voetbalvereniging Beuningse Boys grote internationale jeugdvoetbaltoernooien gehouden.

BEUNINGEN, 21 maart 2013 – Komend paasweekend worden op de velden van voetbalvereniging Beuningse Boys grote internationale jeugdvoetbaltoernooien gehouden.

In totaal maar liefst 48 verenigingen uit binnen- en buitenland komen naar Beuningen om te strijden om de Global Cup 2013.

Zaterdag 30 maart
Op zaterdag 30 maart is de F-jeugd aan de beurt.
24 teams, ingedeeld in 4 poules, spelen dan vanaf 10.00 uur hun wedstrijden.
Onder de clubs bevinden zich vele top amateurteams uit Nederland, maar ook veel Betaald Voetbal Organisaties (BVO’s) die aanwezig zullen zijn.

Onder hen bijvoorbeeld PSV, Sparta, FC Schalke ’04, KV Mechelen, Beerschot en de 1e FC Köln. De toppers van morgen NU al in Beuningen te zien.

Zondag 31 maart
Op zondag speelt de E-jeugd haar wedstrijden.
Hier is het deelnemersveld al minstens net zo interessant.

Borussia Dortmund, AA Gent, Helmond Sport, Volendam, Sparta, Cercle Brugge, FC Twente, Club Brugge, NEC en VFL Bochum zijn hier de blikvangers, maar ook hier wordt het deelnemersveld gecompleteerd door top amateurteams.

Uiteraard speelt ook Beuningse Boys, als organiserende vereniging, haar wedstrijden mee tussen deze grootmachten. Ook nu is de aanvangstijd 10.00 uur.

De ervaring uit het verleden leert dat bij deze jonge spelers al snel te zien is wat ze in huis hebben en dat er door deze teams op topniveau gevoetbald wordt, een lust voor het oog. Vooral de spelvreugde en onbevangenheid van de spelers, maakt het spel zo boeiend.

De wedstrijden worden gespeeld op Sportpark “de Ooigraaf” in Beuningen en zoals gezegd beginnen ze vanaf 10.00 uur.

De finalewedstrijden worden tegen 17.30 uur gespeeld.

Hemelvaart
Op Hemelvaartsdag 9 mei zullen de D-pupillen de strijd aangaan.
Ook hier is een imposant deelnemersveld aangetrokken met louter en alleen BVO’s.

Meer informatie? Kijk op de website van Beuningse Boys. U vindt daar de wedstrijdindelingen en een overzicht van de deelnemende teams, www.vvbeuningseboys.nl

Tot ziens op 30 en 31 maart in Beuningen.