Beuningse Boys C1 walst over Woezik C1

BEUNINGEN, 24 maart 2013 – Beuningse Boys C1 heeft afgelopen zaterdag zijn grootste overwinning van het seizoen geboekt.

Tegen streekgenoot Woezik C1 werd het maar liefst 6-1.

Eerste helft
Bij een gevoelstemperatuur die meer aan de winter in Siberiƫ dan aan de lente in Nederland deed denken, begon tegenstander Woezik nog goed aan de wedstrijd. Gesteund door de harde ijzige wind in de rug wisten zij de Boys direct vast te zetten op eigen helft. Grote kansen leverden dit echter niet op.

Na twintig minuten waren het zelfs de Beuningenaren die geheel tegen het spelbeeld in op voorsprong kwamen. Uit een hoekschop kopte een Beuningse aanvaller raak.

Ook na dit doelpunt bleven de Wijchenaren druk zetten, maar wisten nauwelijks voor gevaar te zorgen.

En opnieuw profiteerden de Boys uit een dode spelsituatie.

Een strak voorgegeven vrije trap vanaf de zijkant werd knap binnengeknikt door een Beuningse verdediger: 2-0.

Tweede helft
Direct na de pauze beslisten de gretige Boys, nu met de wind in de rug, in korte tijd de wedstrijd.

Eerst was het de iele Beuningse middenvelder die bijna bedolven werd onder zijn ploeggenoten, nadat hij zijn eerste treffer van het seizoen had binnengeschoten.

En niet veel later zorgde een andere middenvelder met een harde knal voor de 4-0.

Uit het niets moesten de Boys plots toch een tegentreffer incasseren doordat de organisatie even niet goed stond. De Beuningse jongens herpakten zich snel, bleven de wedstrijd domineren en kans op kans creƫren.

Uiteindelijk wisten ze nog twee keer het vijandelijke doel te vinden.

Een net ingevallen Beuningse aanvaller rondde, alleen op de Wijchense goalie afgaand, bekwaam af. En in de slotminuut bekroonde de Beuningse middenvelder een goede aanval met zijn tweede treffer van de wedstrijd.

Door dit resultaat staat Beuningse Boys C1 stevig in de middenmoot in de derde divisie.

Vrijdag 29 maart spelen de Beuningenaren opnieuw een thuiswedstrijd. Om 19.30 uur wordt er dan afgetrapt tegen degradatiekandidaat Margriet C1 uit Oss.

Tekst: Joost Kooijmans