Cadans behaalt (3x) zilver op NJK!

BEUNINGEN,26 maart 2013 – Op zaterdag 23 maart werden in zwembad de Hoornse Vaart in Alkmaar de Nederlandse Kampioenschappen synchroonzwemmen voor junioren gehouden.

BEUNINGEN,26 maart 2013 – Op zaterdag 23 maart werden in zwembad de Hoornse Vaart in Alkmaar de Nederlandse Kampioenschappen synchroonzwemmen voor junioren gehouden.

Synchroonzwemvereniging Cadans uit Beuningen was er natuurlijk bij.

Het juniorenteam van Cadans werd tweede van Nederland bij de teamuitvoeringen. Juniorenzwemster Liza Foppen behaalde zelfs driemaal zilver (team / solo / individuele figurenwedstrijd).

Verder deden vijf jonge Cadans-zwemsters buiten mededinging mee aan de figurenwedstrijd, onder de naam van de KNZB.
Om deel te mogen nemen aan het NJK synchroonzwemmen 2013, dienen synchroonzwemsters gedurende het seizoen limieten te halen. 69 zwemsters lukte het op deze manier mee te mogen doen aan de belangrijkste gebeurtenis van het jaar voor synchroonzwemsters: de Nederlandse Kampioenschappen.

Wedstrijdverloop
Het NJK begon volgens vast patroon met een individuele figurenwedstrijd, waarbij elke zwemster vier figuren voor een jury zwemt; twee vaste (Kiep split gesloten 180° en Ibis continuous spin 720°) en twee gelote (Bruinvis hele draai en Dolco).
Bij voldoende resultaat mogen de beste zwemsters hun uitvoering(en) zwemmen.

De vijf zwemsters van het juniorenteam van Cadans, Diede Bronkhorst, Chanine Brouwers, Liza Foppen, Milena Thijssen en Lotte Tromp, presteerden goed bij de individuele figurenwedstrijd en plaatsten zich daarmee in de finale van de teamuitvoeringen. Liza zwom haar figuren zelfs zo goed, dat ze met 70,1346 punten als tweede van de 69 eindigde en een zilveren medaille won.

Daarmee kwalificeerde ze zich met gemak voor de finales van de soli.
Na een heel sterk gezwommen solo (71,35895 p), mocht zij een tweede zilveren medaille in ontvangst nemen.

Teamuitvoeringen
Het sluitstuk van het NJK werd gevormd door de teamuitvoeringen.
Onder de enthousiaste, maar ook strenge leiding van trainsters Lindsay Bosch en Maartje Willems zwommen Diede, Chanine, Liza, Milena en Lotte een schitterende kür: strak, synchroon en sierlijk uitgevoerd.

Het leverde hen een verdiende tweede plaats en een zilveren medaille op.

De jonge Cadans-zwemsters en talenten Maud Boerakker, Femke Bronkhorst, Noëlle Derks, Niesjen Ipema en Adriani Vasilakis hebben buiten mededinging aan de figurenwedstrijd meegedaan en behaalden mooie scores.

Voor de totale uitslag: http://www.knzb.nl/wedstrijdsport/synchroonzwemmen/kampioenschappen/njk/ 


Fotograaf foto Liza Foppen: Remko Duppen


Foto juniorenteam:
v.l.n.r. beneden: Diede Bronkhorst, Lotte Tromp
v.l.n.r. boven: Milena Thijssen, Liza Foppen, Chanine Brouwers