Beuningse Boys C4 door naar halve finale KNVB Beker

BEUNINGEN, 1 april 2013 – Op zaterdag 30 maart stond de kwartfinale voor de KNVB Beker op het programma.

De Boys moesten in Beek aantreden tegen BVC C1, het team waar ze twee weken eerder onverdiend van verloren in de competitie met 3-0.

Eerste helft
De Boys begonnen gemotiveerd aan de wedstrijd. De wedstrijd ging gelijk op zonder veel kansen voor beide teams. Het was BVC dat de score na 5 minuten opende: 1-0.

De Boys pakten het hierna goed op en zette BVC bij tijd en wijle goed vast. Na 20 minuten spelen werd de verdiende gelijkmaker gescoord: 1-1.

Tweede helft
Na de rust hadden de Boys in het begin het overwicht, doch tot echt gevaarlijke momenten leidde dit niet. Het was BVC dat ogenschijnlijk eenvoudig kon scoren, na niet afdoende ingrijpen van de zijde van de Boys: 2-1. Na ongeveer 20 minuten in de tweede helft schoot de aanvoerden van Beuningen de bal prima binnen: 2-2.

Na 38 minuten spelen in de 2e helft zat de reguliere speeltijd er op en was de 2-2 een feit.

Ontlading in verlenging

In de eerste verlenging hadden de Boys het overwicht, doch werd niet gescoord. In de tweede verlenging gingen de Boys door en hielden een hoog tempo aan.  De Boys kregen kansen en halverwege de tweede verlenging was het dan ook raak: 2-3.  Wat een climax en wat een ontlading!

De Boys hebben met heel veel inzet en strijd een hele fraaie en verdiende overwinning geboekt op BVC. Door deze overwinning staan de Boys in de halve finale van de KNVB Beker, waar de tegenstander DVOL C1 of SCP C1D zal zijn.

Een hele knappe prestatie voor dit 1e jaars C-team.