Verdiende zege Beuningse Boys C1

BEUNINGEN,1 april 2013 – Beuningse Boys C1 heeft afgelopen vrijdagavond opnieuw een thuisoverwinning gevierd.

Degradatiekandidaat Margriet C1 uit Oss werd terecht met 2-0 verslagen.

Eerste helft
Na een aftastend begin waren de Beuningse jongens al snel de bovenliggende partij. Met bij vlagen goed combinatievoetbal werd geprobeerd de defensieve tegenstander onder druk te zetten. Tot echte grote kansen leidde dit vooralsnog niet. Margriet had af en toe wat dreiging via de counter, maar werd nimmer gevaarlijk voor het Beuningse doel.

Evenals vorige week tegen Woezik lukte het de Boys om via een standaardsituatie op voorsprong te komen. Tien minuten voor de rust schoot een Beuningse middenvelder een vrije trap net buiten het zestienmetergebied snoeihard tegen de touwen.

Tweede helft
Na de pauze nam de druk van Beuningen nog verder toe.
Nadat de Brabanders al enkele keren goed waren weggekomen, wisten de Boys na tien minuten de score eindelijk te verdubbelen.

Uit een corner wist een Beuningse aanvaller de bal binnen te werken. Hiermee was de wedstrijd eigenlijk al beslist, aangezien de aanvallers van Margriet machteloos waren tegen de zeer sterk opererende Beuningse defensie.
De Boys daarentegen creëerden nog vele kansen.

Het bleef echter bij 2-0 mede dankzij de uitblinkende keeper uit Oss, die zijn team voor een grotere nederlaag behoedde.

Door deze zege stijgt Beuningse Boys C1 naar de vijfde plaats in de derde divisie.

Zaterdag 6 april wacht voor de Boys een mooie uitdaging.
Ze gaan dan namelijk op bezoek bij de gedeelde koploper en het in grootse vorm verkerende Schijndel C1.

Tekst/foto’s: Joost Kooijmans/Paul Oudijk