Beuningse Boys C1 stunt in Schijndel

BEUNINGEN, 7 april 2013 – Beuningse Boys C1 heeft afgelopen zaterdag voor een verrassing gezorgd.

BEUNINGEN, 7 april 2013 – Beuningse Boys C1 heeft afgelopen zaterdag voor een verrassing gezorgd.

In Brabant werd medekoploper Schijndel C1, wat zijn laatste negen duels op rij had gewonnen, na een spannende wedstrijd met 0-1 verslagen.

Om in het spoor te blijven van de andere titelkandidaat Bennekom wist Schijndel dat er gewonnen moest worden tegen de Boys.

Eerste helft
De Brabanders leken niet om te kunnen gaan met deze druk, want in de gehele eerste helft wisten ze geen enkele maal gevaarlijk te worden voor het Beuningse doel.

Het waren de Beuningenaren die het spel domineerden, maar slechts twee kansen wisten te creëren. Een gevaarlijk indraaiende vrije trap vanaf de zijkant ging maar rakelings naast. Maar vlak voor de rust was het wel raak.
Uit opnieuw een vrije trap zette de spits van Beuningen met een prima actie de linkeraanvaller vrij voor de keeper. Met een rollertje, waarbij de bal de binnenkant van de paal raakte en daarna tergend langzaam de doellijn passeerde, zette hij zijn ploeg ietwat gelukkig maar op dat moment verdiend op voorsprong.

Tweede Helft
Na de pauze was het Schijndel dat de bovenliggende partij was.
De Boys kwamen stevig onder druk te staan en kwamen nauwelijks nog van eigen helft af. De laatste weken uitstekend spelende Beuningse verdediging zorgde er echter voor dat de Brabanders geen echte grote kansen kregen.

De gevaarlijkste momenten voor Schijndel kwamen uit enkele hoekschoppen en een mislukte voorzet die boven op de lat viel. Waar een gelijkspel de verhoudingen juist zou hebben weergegeven, hielden de Boys knap stand en konden zo verrassend de drie punten meenemen naar Beuningen.

Beuningse Boys C1 staat na dit knappe resultaat nu vierde in de derde divisie.

Aanstaande zaterdag staat er een thuiswedstrijd op het programma. DTS’35 C1 uit Ede is dan de tegenstander.

Tekst/foto’s: Joost Kooijmans