Beuningse Boys wint cruciale wedstrijd

BEUNINGEN, 7 april 2013 – Onder zeer goede omstandigheden trapten Beuningse Boys en DVOL op Sportpark De Ooijgraaf af voor hun onderlinge cruciale wedstrijd.

Bij een winstpartij voor De Boys zou het verschil in punten 5 zijn in het voordeel van De Boys.

Eerste helft
Beuningen begint goed aan de wedstrijd en het krijgt dan ook al na 40 seconden een strafschop als A junior Sam Niland door de keeper onderuit gehaald wordt. Glenn Muller weet wel raad met de pingel en schiet hem feilloos raak.

Dit vroege doelpunt doet Beuningen goed want het voetbalt met vertrouwen en zoekt ook veelvuldig de aanval. Na 24 minuten wordt het dan ook 2-0 als opnieuw Sam Niland de verdediging te snel af is en alleen voor de keeper geen fout maakt.
Beuningen controleert en domineert het spel en met de 2-0 voorsprong worden de kleedkamers opgezocht.

Tweede helft
Direct na de rust is het Beuningen dat fel en aanvallend de kleedkamer uit komt en ook een aantal kansen krijgt maar telkens wordt de bal net voor het doel geblokt. Uit een van de daaropvolgende corners wordt de bal op de lat gekopt.

Toch wordt het 3-0 als Rob van Loon van achteruit een mooie pass in huis heeft op Dennis van Espelo, die behoud alleen voor de keeper het overzicht en stelt Glenn Muller in de gelegenheid de 3-0 binnen te schuiven. Twee minuten later tikt dezelfde Glenn Muller de 4-0 achter de DVOL goalie.

Ook Thijs Konings weet zijn doelpunt mee te pikken en hij brengt de 5-0 op het scorebord. Glenn Muller bepaalt met nog 2 treffers de uitslag van vanmiddag op 7-0.

Zo tanken De Boys weer vertrouwen en hebben ze zichzelf wat meer lucht verschaft in de strijd om nacompetitie te ontlopen.

Zondag wacht de uitwedstrijd tegen koploper Rood Wit.
De aftrap in Groesbeek is om 14:30 uur.

Tekst/foto: Paul Eggenhuizen