Age-II Cadans is goud waard

BEUNINGEN, 8 april 2013 – Beuningen/Ede – De age II-zwemsters van synchroonzwemvereniging Cadans uit Beuningen zijn er afgelopen zaterdag in geslaagd op de landelijke Interkring uitvoeringenwedstrijd in zwembad de Peppel in Ede goud te behalen met hun groepskür.

BEUNINGEN, 8 april 2013 – Beuningen/Ede – De age II-zwemsters van synchroonzwemvereniging Cadans uit Beuningen zijn er afgelopen zaterdag in geslaagd op de landelijke Interkring uitvoeringenwedstrijd in zwembad de Peppel in Ede goud te behalen met hun groepskür.

Soliste Adriani Vasilakis was goed voor brons en Liza Foppen (Cadans/Jong Oranje) zwom drie demo’s met Jong Oranje tijdens deze wedstrijd.

Wedstrijd
Op zaterdag 6 april 2013 werd in zwembad de Peppel in Ede de Interkring age-II uitvoeringenwedstrijd synchroonzwemmen gehouden. Niet minder dan 16 soli, 19 duetten en 20 ploegen streden om de eer de beste kür van het land neer te zetten.
Meisjes (de sport sluit jongens niet uit, maar ze komen niet) uit de geboortejaren 1998 t/m 2001 lieten hun beste prestaties zien.

Naast de in totaal 55 uitvoeringen die deel uitmaakten van de wedstrijd, waren er nog vier uitvoeringen die als demo werden gezwommen door de Nederlandse selectie synchroonzwemmen.

Cadans
Synchroonzwemvereniging Cadans nam met een solo, duet en groep aan de wedstrijd deel. Adriani Vasilakis (Cadans/Jong Oranje 2) zwom een erg sierlijke solo. Met 63,7500 p was haar solo goed voor een derde plaats. Een geweldige prestatie.

Bij de duetten deden Lotte Tromp en Diede Bronkhorst (beiden Cadans/Jong Oranje 2) mee. Helaas zat een podiumplaats er voor dit duo niet in.

Bij de ploegen was Cadans vertegenwoordigd door Maria-Elena Betrian, Maud Boerakker, Diede Bronkhorst, Femke Bronkhorst, Noëlle Derks, Niesjen Ipema, Diedeke Okkinga en Lotte Tromp.
Van deze groep behoren Diedeke, Femke, Maud en Noëlle tot de talentengroep van de KNZB. Het achttal zwom een mooie, krachtige kür, werd beloond met 62,6250 p en mocht hiermee het erepodium op om gouden medailles in ontvangst te nemen.
Trotse trainsters Maartje Willems en Sarah van Ekeren mochten vanaf de kant meegenieten van het moment.

Het age II-team van Cadans zal op 8 en 9 juni naar de Nederlandse Kampioenschappen, de Synchrobeat, gaan. Daarbij speelt ook individuele techniek een rol.

Demo’s (Jong) Oranje
Cadans-zwemster Liza Foppen maakt deel uit van Jong Oranje en zwom drie demo’s tijdens de Interkring.
Met haar duetpartner Nienke Grun zwom ze het nationale juniorenduet, met haar teamgenoten van Jong Oranje zwom ze nog een teamuitvoering en een combo.
Met deze drie uitvoeringen zullen zij Nederland gaan vertegenwoordigen op het EJK in Polen.

De vierde demo was van Margot de Graaf, zwemster van het nationaal team.
Zij zwom een solo, waarmee ze deze week in Sheffield zal deelnemen aan een internationale wedstrijd, de British Gas Synchronised Swimming Championships 2013.

Foto’s: Roel Ubels (uit Beuningen)

Age-II:
Maria-Elena Betrian, Maud Boerakker, Diede Bronkhorst, Femke Bronkhorst, Noëlle Derks, Niesjen Ipema, Diedeke Okkinga en Lotte Tromp.

Jong Oranje v.l.n.r.: Mirthe Kuperus, Liza Foppen, Jori van den Hoogen, Nienke Grun, Cathy Aalberts, Kim Deiman, Inge van Son, Roxy Swiebel, Ilse Bosman, Réka Lóczi. Niet op deze foto: Elin Ahlstrand.