Marjolein Buis ijzersterk in Johannesburg

BEUNINGEN, 14 april 2013 – De Beuningse rolstoeltennisster heeft in Johannesburg het Super Series toernooi South African Open op haar naam geschreven in zowel het enkel- als dubbelspel.

BEUNINGEN, 14 april 2013 – De Beuningse rolstoeltennisster heeft in Johannesburg het Super Series toernooi South African Open op haar naam geschreven in zowel het enkel- als dubbelspel.

Het is een van de grootste tien toernooien wereldwijd en daardoor stonden er veel punten voor de mondiale ranglijst op het spel.

Van tevoren was Buis duidelijk in haar doelstelling: twee eerste plaatsen bereiken. Dat is haar zonder setverlies gelukt.

Enkelspel
De als tweede geplaatste Buis mocht in de kwartfinale starten. Deze wist ze met 6-0 6-0 eenvoudig te winnen van haar Zuid-Afrikaanse tegenstandster.
In de halve finale trof ze haar Engelse dubbelpartner Lucy Shuker, die als mondiale nummer 5 slechts een plaats onder Buis op de ranglijst staat. In beide sets had Buis de leiding en met 6-4 6-4 werd een moeizame wedstrijd afgesloten.
De finale speelde Buis tegen Kgothatso Montjane, de nummer 7 van de wereld en als Zuid-Afrikaanse de lokale held. Een goede start leidde tot een 4-0 voorsprong voor Buis, waarna Montjane van zich liet horen en drie games op een rij pakte. Uiteindelijk ging de set met 6-3 naar Buis.
In de tweede set kwam Montjane op voorsprong, maar deze kon ze niet vasthouden. De daaropvolgende games waren erg spannend, maar Buis bleek mentaal het sterkste te zijn en de langste adem te hebben. Met 6-3 trok ze ook de tweede set naar zich toe.

Hiermee was de eerste single titel op een Super Series toernooi voor Buis een feit.

Dubbelspel
In het dubbelspel startten Buis en partner Shuker in de halve finale, omdat ze als eerste geplaatst waren. Met 6-0 6-0 stoomden ze door naar de finale. Ook in deze wedstrijd toonden ze hun klasse en met 6-1 6-2 werd gewonnen van het koppel Montjane/Krüger.

Ik ben ontzettend blij met deze resultaten! Ik had mijn zinnen gezet op beide titels en dat het me gelukt is, is geweldig. Vanaf de start van 2013 heb ik alleen maar goede resultaten neergezet en ik hoop van harte dat deze flow nog even aanblijft. Ik heb een droom en dat is dit jaar een Grand Slam winnen. Als ik in vorm blijf, kan ik misschien begin juni op Roland Garros wel mijn slag slaan. Lucy zal op de Grand Slams mijn dubbelpartner zijn en we hopen na onze eerste titel samen van deze week een Grand Slam te winnen als koppel.”

Buis heeft in Zuid-Afrika beide toernooititels gewonnen. Toch bracht dat niet genoeg prijzengeld op om de kosten van de vliegreis en het hotel te dekken. Daarom is ze op zoek naar sponsoren, die haar willen helpen haar ambities te verwezenlijken.

Wilt u uw (bedrijfs)naam aan Buis verbinden en wilt uw weten wat zij voor u kan betekenen? Kijk dan voor meer informatie op www.marjoleinbuis.nl.