Mooi resultaat Van Dranen in Oss

BEUNINGEN, 18 april 2013 – Nadat bij de seizoenopening van het Nederlands Kampioenschap karting in Veldhoven medio maart Rick van Dranen uit Beuningen met teleurstellende resultaten naar huis keerde, wist hij zich tijdens de 2e ronde van het NK afgelopen weekend in Oss goed te herstellen.

Rick komt uit in de Olympische klasse voor Havel Racing uit Gemert en rijdt met het Italiaanse merk Birel voorzien van 125 cc Rotax Max motoren met een vermogen van ongeveer 30 pk.

Training
Tijdens de 1e trainingssessies op zaterdag was Rick nog meer dan 1 seconde langzamer dan de toprijders en 1 seconde is veel aangezien de tijden slechts tienden van seconden uitelkaar liggen.
Probleem was dat de motor op topsnelheid (max. 115 km/uur op Oss) inhield.
Nadat een andere motor, kabelboom en nog diverse andere onderdelen waren verwisseld liep aan het einde van de zaterdagtrainingen de motor eindelijk goed en werd met een goed gevoel uitgekeken naar de wedstrijden op zondag.

Kwalifatie
Tijdens de kwalificatie op zondag reed Rick naar een 3e tijd nadat hij bij de vrije trainingen een 4e tijd had gereden. (Rick kwam 0,261 seconde tekort op plaats 1)

1e Wedstrijd
Bij de start van de 1e wedstrijd kwam Rick goed weg (er wordt gestart met een zogeheten rollende start, dit om veiligheidsredenen) en haalde de voorste rijders direct in.
De eerste 4 ronden lag Rick op kop.
Helaas kon hij deze positie niet vasthouden omdat Rick op topsnelheid nog iets tekort kwam. Na een rondenlang gevecht met nog een andere Birel rijder wist Rick op een 2e plaats over de finish te komen, zijn beste resultaat bij een NK tot nu toe.

2e Wedstrijd
De 2e race startte Rick van de voorste startrij en wist deze plaats enkele ronden te behouden.
Wederom ontstond er een spannend gevecht met dezelfde Birel rijder, alleen nu moest Rick hem halverwege de wedstrijd (21 ronden) laten gaan en Rick behaalde een 3e plaats. Omdat deze rijder 3 strafseconden in de 1e race had gekregen behaalde Rick in het dag klassement een fraaie 2e plaats en mocht hij aan het einde van het weekend op het podium om een beker in ontvangst te nemen.

Dit resultaat is een mooie basis voor de volgende races die begin juni in Emmen worden verreden.

Mocht u na het lezen van dit artikel meer over karting willen lezen bezoek dan Rick zijn website: www.cdracing.nl