Beuningse Boys C1 sluit seizoen af met zege

BEUNINGEN,6 mei 2013 – Afgelopen zaterdag heeft Beuningse Boys C1 zijn laatste competitiewedstrijd met 4-3 gewonnen van Theole C1.

Door dit resultaat zijn de Tielenaren gedegradeerd naar de hoofdklasse.

Op het zonnige sportpark de Ooigraaf speelden de Boys een uiterst matige eerste helft. Theole, wat bij winst degradatie zou ontlopen, geloofde in zijn kans en was de betere ploeg. Halverwege de eerste helft kwamen de Tielenaren dan ook verdiend op voorsprong.
Tot aan de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld zodat de Boys met een 0-1 achterstand de rust in gingen.

Na de pauze ontstond er een vermakelijk duel.
Nadat Theole de kans op 0-2 had gemist, waren het de Boys die in een kwartier de wedstrijd naar zich toe trokken.
Uit een vrije trap werd de gelijkmaker binnengekopt en de 2-1 en 3-1 ontstonden uit defensieve fouten bij Theole.
De wedstrijd leek beslist maar de Tielse jongens toonden nog eenmaal veerkracht.
Uit een vrije trap passeerde een Beuningse verdediger zijn eigen doelman. En even later was weer gelijk nadat de Boys uit een corner de bal maar niet weg kregen. Het duel leek af te stevenen op een gelijkspel, wat voor de Tielenaren een beslissingswedstrijd om lijfsbehoud zou inhouden.

Vlak voor tijd echter bezorgde een Beuningse aanvaller zijn team de winst, zichzelf een hattrick en Theole een enorme kater door de 4-3 binnen te schieten.

Dankzij deze overwinning is Beuningse Boys C1 als vierde geëindigd in de landelijke derde divisie.

Een geweldige prestatie van zowel spelers als trainers van dit team.

Tekst/foto’s: Joost Kooijmans/René Thomassen