Cadans-/Jong Oranje II-zwemsters halen goud in Luxemburg

Foto:

BEUNINGEN, 6 mei 2013

BEUNINGEN, 6 mei 2013

Drie zwemsters van synchroonzwemvereniging Cadans uit Beuningen maken deel uit van Jong Oranje-II.

Tien zwemsters van de Jong Oranje II-selectie synchroonzwemmen namen van 3 t/m 5 mei 2013 deel aan de Synchro Cup 2013 in de stad Luxemburg, waaronder de drie meiden van Cadans.

Met hun teamuitvoering behaalde het team GOUD op deze internationale wedstrijd.

Op donderdag 2 mei vertrok de Jong Oranje II-selectie, onder begeleiding van trainsters Sharon Davelaar en Esther de Heij, naar Luxemburg. Op de Synchro Cup Luxembourg 2013 gaven 22 clubs uit België, Nederland, Zwitserland, Frankrijk, Polen, Luxemburg en Slowakije acte de présence.

Diede Bronkhorst, Lotte Tromp en Adriani Vasilakis, alle drie van Cadans, zwommen met hun teamgenoten Noortje de Brouwer, Bregje de Brouwer, Darleen Kagchelland, Demi van Bogaert, Anne Vromans, Rebecca Duyverman (reserve) en Anouk Brand (reserve) een schitterende teamuitvoering, die goed was voor een GOUDEN medaille.

Bij de individuele techniekwedstrijd, categorie junioren (83 deelneemsters) gooiden de drie van Cadans ook hoge ogen: Diede eindigde als tweede, Lotte als vijfde en Adriani als veertiende.
Ook de rest van de Nederlandse selectie deed het prima.

Adriani Vasilakis zwom voor Nederland een solo, die vijfde werd.
Een knappe prestatie, aangezien deze zwemster eigenlijk pas voor het eerste jaar age II-zwemster is, maar bij de junioren uitkwam.

Een duet van Noortje en Bregje de Brouwer (jawel, een tweeling) bracht het tot een vierde plaats.

Meer informatie over Cadans vindt u op www.cadans-sychro.nl.

U kunt Cadans ook volgen op Facebook en Twitter.

Tekst/foto: Ineke Klaassen/Jos de Brouwer

Boven, v.l.n.r.: Lotte Tromp (Cadans), Diede Bronkhorst (Cadans), Adriani Vasilakis (Cadans), Darleen Kagchelland. Onder, v.l.n.r.: Noortje de Brouwer, Demi van Bogaert, Bregje de Brouwer, Anne Vromans. Reserves Anouk Brand en Rebecca Duyverman staan niet op deze foto.