Net geen Bekerfinale voor Beuningse Boys C4

BEUNINGEN, 7 mei 2013 – Op maandag 22 april speelden de Boys C4 de halve finale KNVB Beker thuis tegen SCP C1D.

De Boys waren super gemotiveerd en wilden de bekerfinale voor de tweede keer op rij (vorig seizoen als Beuningse Boys D3) bereiken.

Daarnaast hadden de Boys wat recht te zetten omdat in de eerste seizoenshelft met maar liefst 7-1 werd verloren van SCP C1D, een team dat voor het grootste deel uit fysiek sterke en lange jongens (2e jaars C en B dispensatie) bestond.

Eerste helft
Bunnen 1 minuut keken de Boys tegen een achterstand aan: 0-1.
SCP nam het initiatief en in de 12e minuut was het wederom raak voor SCP: 0-2.
De Boys gaven niet op en wisten te scoren: 1-2.
De wedstrijd ging gelijk op, maar toch was het SCP dat voor rust de 1-3 op het scorebord zette.

Tweede helft
In de rust werden de spelers eens goed toegesproken. De woorden van de trainers waren niet aan dovemans oren gericht. Met 2 verse krachten in het veld kantelde de wedstrijd volledig naar de zijde van de Boys. Dit resulteerde in de: 2-3 en in de 14e minuut werd de gelijkmaker genoteerd: 3-3.

SCP kwam er niet meer aan te pas, maar geheel onverwacht viel de bal aan de andere kant binnen na een van de sporadische aanvallen van SCP: 3-4.

De Boys namen vol risico en zetten alles op de aanval. Met nog drie minuten officiële speeltijd te gaan lukte het SCP om nogmaals te scoren 3-5.

De Boys hebben weliswaar de KNVB Bekerfinale net niet bereikt, maar het team is in de tweede helft geweldig teruggekomen vanuit verslagen positie en hebben een enorme wilskracht ten toon gesteld.