Tafeltennisjeugd promoveert naar landelijke divisie

Foto:

BEUNINGEN – Het eerste juniorenteam van Tafeltennis Club Beuningen heeft in de laatste wedstrijd de koppositie in de hoofdklasse van de afdeling Gelre vast weten te houden en promoveert naar de landelijke divisie C. Lizzy Dinnissen, Kasper Jeuressen, Thijs Lukkezen en Jeroen Willems gingen de laatste wedstrijd op bezoek bij Tafeltennis Nijmegen en indien ze op eigen kracht kampioen wilden worden moest er met 7-3 worden gewonnen. Vol goede moed toog het viertal richting Kwakkenberg waar de zenuwen al gauw opspeelden. De grote supportersschare die hen vergezelden kon dit helaas niet verhelpen. De wedstrijd ging tot 4-4 gelijk op maar de o zo noodzakelijke punten vielen in het voordeel van Tafeltennis Nijmegen uit. Met het verlies van 6-4 waren de Beuningenaren afhankelijk van de andere wedstrijduitslagen in hun poule. TCB had nu 60 punten en Tafeltennis Nijmegen 58. De concurenten speelden in Cuijk tegen elkaar. Belangrijk was dus de wedstrijd in Cuijk tussen Cevelum en Sportclub Velp. Bij het team van Velp was Brian Swartjes nog steeds ongeslagen, dus er was hoop. De Velpenaren kwamen hun sportieve verplichting na en wonnen in Cuijk met 7-3. Cevelum kwam hiermee niet verder dan 58 punten en SC Velp eindigde op 57 punten. Dit betekende het kampioenschap voor het Beuningse viertal in de hoogste klasse van de afdeling. Een geweldige prestatie. Lizzy, onlangs nog Gelders kampioen in haar klasse geworden, won de meeste wedstrijden en kwam uit op een score van 81%. Kasper was goed voor 59%, Thijs 56% en Jeroen won 52% van zijn wedstrijden.In de najaarscompetitie gaat het viertal verder het land in en gaan voor klassebehoud in de divisie C.

BEUNINGEN – Het eerste juniorenteam van Tafeltennis Club Beuningen heeft in de laatste wedstrijd de koppositie in de hoofdklasse van de afdeling Gelre vast weten te houden en promoveert naar de landelijke divisie C.

Lizzy Dinnissen, Kasper Jeuressen, Thijs Lukkezen en Jeroen Willems gingen de laatste wedstrijd op bezoek bij Tafeltennis Nijmegen en indien ze op eigen kracht kampioen wilden worden moest er met 7-3 worden gewonnen.

Vol goede moed toog het viertal richting Kwakkenberg waar de zenuwen al gauw opspeelden. De grote supportersschare die hen vergezelden kon dit helaas niet verhelpen. De wedstrijd ging tot 4-4 gelijk op maar de o zo noodzakelijke punten vielen in het voordeel van Tafeltennis Nijmegen uit. Met het verlies van 6-4 waren de Beuningenaren afhankelijk van de andere wedstrijduitslagen in hun poule.

TCB had nu 60 punten en Tafeltennis Nijmegen 58. De concurenten speelden in Cuijk tegen elkaar. Belangrijk was dus de wedstrijd in Cuijk tussen Cevelum en Sportclub Velp. Bij het team van Velp was Brian Swartjes nog steeds ongeslagen, dus er was hoop. De Velpenaren kwamen hun sportieve verplichting na en wonnen in Cuijk met 7-3. Cevelum kwam hiermee niet verder dan 58 punten en SC Velp eindigde op 57 punten.

Dit betekende het kampioenschap voor het Beuningse viertal in de hoogste klasse van de afdeling. Een geweldige prestatie. Lizzy, onlangs nog Gelders kampioen in haar klasse geworden, won de meeste wedstrijden en kwam uit op een score van 81%. Kasper was goed voor 59%, Thijs 56% en Jeroen won 52% van zijn wedstrijden.

In de najaarscompetitie gaat het viertal verder het land in en gaan voor klassebehoud in de divisie C.