Dames 1 van Beuningse Boys krijgt met kampioenschap loon naar werken.

BEUNINGEN, 13 mei 2013 – Het heeft even geduurd maar na meer dan 17 jaar is er weer een dames team van Beuningse Boys kampioen geworden.

BEUNINGEN, 13 mei 2013 – Het heeft even geduurd maar na meer dan 17 jaar is er weer een dames team van Beuningse Boys kampioen geworden.

In een heerlijke ambiance werd Victoria ‘25/SCP door Dames 1 verslagen en zijn ze door de concurrentie niet meer in te halen.

Met recht een verdiend kampioenschap!

Trainerswissel
In de afgelopen jaren werd onder leiding van Tim Peeters zeer goed gepresteerd maar was een kampioenschap net niet haalbaar. Tim stopte na vele jaren om weer te voetballen en het trainersstokje werd overgenomen door een nieuw gezicht.

Ondanks dat er goede resultaten werden geboekt (slechts één gelijkspel in de eerste helft van het seizoen) stond men weer tweede en bleek er te weinig chemie.

Een vooruitziende blik
In de winterstop zijn de dames samen met Wim Croonen (coach) en Arjan Rijkens (trainer) verder gegaan om met nieuw elan een greep te doen naar het kampioenschap. Het vertrouwen in eigen kunnen werd flink gevoed door Wim die bij de eerste dag al de datum voorspelde waarop het kampioenschap gevierd zou kunnen worden.

“Op 5 mei kan het gebeuren dames!”.

In eerste instantie werd daar nog meewarig om gegrinnikt maar langzamerhand realiseerde iedereen zich dat hij wel eens gelijk zou kunnen krijgen. De trainingen gingen steeds beter, de wedstrijden verliepen goed en na een zeer lastige overwinning bij Trekvogels uit was het duidelijk.

“Dit pakt niemand ons meer af!”.

Toen de directe concurrent punten liet liggen was het – jawel – op 5 mei zover. Bij een overwinning was het kampioenschap een feit.

De kampioenswedstrijd
Het weer was perfect, spandoeken ontbraken niet, het publiek was enthousiast en de tegenstander bleek een zeer goede gastheer (..) te zijn. Begeleid door “Eye of the Tiger” betraden beide teams het veld en kon de wedstrijd beginnen.

Eén minder goed onderdeel van het spel van de voorgaande weken was dat kansen moeilijk verzilverd werden maar dit keer was het snel raak. Binnen een kwartier was het 0-2 en was in feite de wedstrijd beslist. Met goede aanvallen was tijdens de rust al een stand van 0-5 bereikt en kon het feest al langzaam beginnen.

Na de rust werd het een echte kampioenswedstrijd. Minder fraai en uiteindelijk erg rommelig, maar dat mocht de pret niet drukken. Met een klinkende 0-6 was het kampioenschap een feit!

Huldiging en Feestelijkheden
Samen met de supporters werd de champagne ontkurkt en dat was de start voor een langdurig en intensief feest.

Nadat in Puiflijk de kampioensmedailles én -beker werden uitgereikt ging het richting het complex van Beuningse Boys. De mannen van het derde team hadden zich sterk gemaakt en de platte kar mooi versierd en na een feestelijk ontvangst gingen de dames voor een ereronde op de kar door het dorp.
Tot in de late uurtjes werd dit super resultaat gevierd.

Leiding, speelsters en supporters kunnen terugkijken op een prachtige dag!

MC1 ook kampioen?
Het succes van de dames staat niet helemaal op zich want aanstaande zaterdag kunnen de meiden van MC1 kampioen worden. Het wordt vaak gezegd maar ook (zelfs?) bij de Boys is het meidenvoetbal in de lift!

Wil je beleven hoe je als team door hard werken, enthousiasme en talent kampioen kan worden? Kom dan a.s. zaterdag 18 mei naar het veld van Woezik en juich mee met de meiden van MC1 vanaf 12:45.

Interesse om ook mee te doen?
Neem dan contact op met de vereniging via www.vvbeuningseboys.nl.

Tekst/foto’s:  Arjan Rijkens/Jeroen Baars