Sportieve revanche voor Beuningse Boys C4

BEUNINGEN, 15 mei 2013 – Afgelopen zaterdag 11 mei 2013 hebben de jongens van de C4  een sportieve revanche genomen op Overasseltse Boys C1D voor de onterechte nederlaag in de najaarscompetitie.

Het werd uiteindelijk 4-1 voor de rood-witten.

Eerste helft
Vanaf het begin van de wedstrijd namen de Boys het initiatief en kregen gaandeweg steeds meer de overhand. Dit werd ook vrij snel beloond toen een voorzet bij de Beuningse spits belandde en deze uit de draai fraai kon scoren: 1-0.
De Boys bleven vooral als team goed voetballen en Overasselt kon geen weerwoord bieden. Voor de rust werd de score verdubbeld nadat de rechterspits goed doorzette en vervolgens kon scoren: 2-0.

Tweede helft
Na de rust, toen de hemelsluizen ruim open gingen, boorden de Boys de hoop van Overasselt op de aansluitingstreffer direct de grond in.
Vrij snel na de aftrap speelt de Beuningse aanvoerder zich knap vrij en schiet hard binnen: 3-0. Ook tijdens de tweede helft zijn de Boys sterker. De verdediging staat wederom zijn mannetje, het middenveld ploetert hard en voorin zijn de aanvallers alert.
Helaas kunnen de Boys de “nul” niet houden als 10 minuten voor tijd uit een corner en via het hoofd van een rood-witte speler, de bal uit het niets binnenvalt: 1-3.
De Boys zetten hierna nog een keer aan en weten ook te scoren.
Bij deze aanval wordt de bal teruggelegd op de Beuningse spits, die vervolgens vrij kan uithalen: 4-1.

Door deze overwinning staan de Boys nu op een 6e plaats.
Als de laatste wedstrijd a.s. zaterdag tegen Leones/DSZ C2 wordt gewonnen dan lonkt zelfs een 4e plek.

Tekst: Maickel Pouwels