WVW F3 Kampioen

WEURT – De F-jes halen kampioenschap met 11-2 op de Treffers uit Groesbeek binnen.Scheidrechter Jan Kersten fluit af en de kampioenswedstrijd gaat beginnen. Na 7 minuten geeft Dennis  een fantastisch hard schot op doel. Keeper Daan doet er alles aan, maar kan hem niet houden. 1-0 .  WVW houdt de Groesbekers onder druk en even later scoort Luciano de twee nul. Nu zijn de Treffers van de schrik bekomen en gaan zij via een goed positiespel druk zetten op WVW.

De Weurtse ploeg moet terug en even later kwam het resultaat. Timon ( Treffers)  laat 2-1 aantekenen. De Groesbekers worden echter moe en schakelen een tandje terug. Dat moet je tegen Weurt niet doen. De score gaat oplopen en bij rust staat het al 7-1.

Na de rust weten de Treffers nog wel een keer te scoren, maar zij gaan Weurt uiteindelijk verlaten met een 11-2 aan de broek.

WVW F3 is kampioen seizoen 2012-2013 geworden
De jongens zijn dol van vreugde en de ene joel na de ander wordt ingezet. In de kantine volgt de huldiging. De beide trainers ontvangen bloemen en een lief woordje van één van de ouders. De spelers ontvangen een  beker en het “We are the champions” is niet van de lucht. De bakker heeft een grote taart bezorgd en er wordt volop gefilmd en gefotografeerd.

Jamie Vooren (trainer): “Voetballen is altijd leuk en met de jongens plezier maken, daar doe je het voor. Dit stel is een hecht team en daarom zijn ze kampioen geworden. Ik voetbal zelf ook nog, maar dit is gewoon ontspanning. Samen met Jan Kersten wil ik met dit team nog graag een jaartje verder.”

Op de vraag wat hij van de kwaliteit van dit kampioenselftal vindt zegt Jamie;
“Er zitten goede voetballers tussen, die ver kunnen komen. Je weet nooit hoe dingen gaan, maar Rick Kersten heeft een talent dat bijzonder is.”

Na de huldiging werd het tijd voor een rondje dorp. Op een boerenkar (achter een trekker) gaat het spul luid toeterend het dorp door. Broertjes en zusjes die wilden, mochten mee en Bas (4 en broertje van) vertelde mij; “We gaan heeeel ver, we gaan heel Nederland door.”

Foto’s/tekst: Hans Straten