Beuningse Boys C4 sluit af met overwinning

BEUNINGEN – De Boys hebben hun laatste officiële wedstrijd voor Beuningse Boys prima afgesloten. Met een klinkende 6-1 zege op zak tegen Leones/DSZ C2 stapten de Boys van het hoofdveld af. Door deze overwinning zijn de Boys dit voorjaarsseizoen geëindigd op de 5e plaats met slechts 1 punt achterstand op de nummer 3. Een hele goede prestatie van dit team.Eerste helft
De Boys waren van het begin af aan de betere ploeg. Echt grote kansen leverde dat echter nog niet op. Leones kwam er af en toe uit, doch was niet heel gevaarlijk. Dat Leones op voorsprong kwam, was dan ook volstrekt verrassend te noemen. Een corner werd nog net aangeraakt en viel kansloos voor de keeper in het doel. De rood-witten gaven niet op en behielden het initiatief. Nog voor rust valt dan ook de dikverdiende gelijkmaker als de rechterspits goed doorzet en prima afwerkt: 1-1.

Tweede helft

Na de rust kon Leones het conditioneel en speltechnisch niet meer bolwerken. De conditietrainingen van afgelopen weken wierpen hun vruchten af, want de Boys bleven gaan en speelden in een hoog tempo. De hele tweede helft is Leones niet in de buurt van de Beuningse goalie geweest.

Vrij snel na het begin kwam de C4 op voorsprong. Vlak daarna viel er een hele fraaie actie te noteren. De bal werd vanaf links op maat voorgegeven en vervolgens volleerde de rechterspits de bal uit de lucht snoeihard op het doel. De bal belandde helaas tegen de paal. Doorgaan van de aanvoerder over links resulteerde uiteindelijk in de 3-1, gevolgd door de 4-1 van wederom de aanvoerder, nadat hij de bal afschermde, vervolgens draaide en vervolgens hard binnenschoot. Een fraaie vrije trap viel even later snoeihard binnen: 5-1.
De 6-1 volgde na een gave dieptepass vanaf het middenveld.

Het slotakkoord werd gezet door de laatste man die de bal met een pass vanaf 20 meter direct op de pantoffel nam. Helaas ging de bal via de lat over over het doel.

Volgend seizoen zullen de meeste van deze spelers de kleuren van vv Ewijk verdedigen.

Tekst/foto’s: Maickel Pouwels