HVB-ers genieten van 1e cross training en van sfeer bij Marikeloop

BEUNINGEN – De Lopers van Hardloopvereniging Beuningen hebben genoten van de 1e cross training. Afgelopen zaterdag zijn zij aan deze nieuwe training onderworpen bij het pontje aan de Waal. Deze trainingen zijn met name bedoeld voor de deelnemers aan het onderdeel cross tijdens RBR. Dit jaarlijkse evenement is dit jaar op 15 september.Trainer Jeroen had een leuke training voorbereid met alle onderdelen, die je bij een cross kunt gebruiken. Zoals stabiliteits oefeningen en het wennen aan ongelijke zachte en harde ondergrond. Na diverse oefeningen waarbij alle voor handen zijnde elementen werden benut liep men een gedeelte van het cross-parkoers dat ook bij de RunBeuningenRun gebruikt gaat worden.

Iedereen, lid of geen lid, die interesse heeft kan a.s. zaterdag om 9 uur gratis mee. Vertrek is om 9 uur bij de Blatenplak in Ewijk.

Ook was er weer een succesje te vieren voor Gijs van den Hurk. Ondanks een hardnekkige voetblessure wist hij toch weer een wedstrijd te winnen. Bij de jaarlijkse Dijkenloop in Hurwenen, net voor Zaltbommel, wist hij op de10 km iedereen voor te blijven.

Marikenloop
Zondag bij de Marikenloop  liepen veel dames van HvB mee. De snelste dame op de 5km was: Tonny Peer met 21.10 werd zij 5e bij de 45+, debutante Anke Lahay liep 27.35 kort daarna gevolgd door Han Schippers 27.49. Anita Teunisen 28.53, Carolien van Kouwen, Renkse Bun 29.38 en Meta Blaakmeer 29.55 bleven net onder het half uur.

Op de 10km was Cindy van Dreumel de rapste 52.23, gevolgd door debutante Annemarie van Hoek 54.53, en Sylvia van Doorn 55.27. Ingrid Hessels 56.40, Marieke van de Horst 57.34 en Mien, Desiree en Ingrid uit de groep van Ruud/Gijs die na 58.19 binnen kwamen.

Overige uitslagen zie: www.marikenloop.nl