Marjolijn Buis goed in vorm tijdens Japan Open

Foto:

BEUNINGEN – De Beuningse Marjolein Buis heeft in Iizuka, Japan, goed gepresteerd
tijdens het Super Series rolstoeltennis toernooi. Zowel in het enkelspel
als in het dubbelspel bereikte ze de finale.De als tweede geplaatste Buis kreeg vanwege haar plaatsing een vrije doorgang naar de tweede ronde. Daar was ze met 6-0 6-1 te sterk voor de Thaise Inthanin.
In de kwartfinale zette Buis haar sterke spel voort door met 6-0 6-2 te winnen van de Japanse Nijo.
In de halve finale stond Buis tegenover haar dubbelpartner Kgothatso Montjane uit Zuid-Afrika. Tien eerdere ontmoetingen werden in het voordeel van Buis afgesloten en ook deze keer wist ze de winst te pakken.
Na twee matchpoints in de tweede set verspeeld te hebben, moest er een derde set aan te pas komen om de overwinning binnen te slepen: 6-4 5-7 6-3.
In de finale van het enkelspel stond Buis tegenover Kamiji uit Japan.
Het was een spannende strijd met kansen over en weer. In de eerste set wist Buis een setpoint niet te benutten, waarna de set in een tiebreak naar Kamiji ging.
In de tweede set toonde Buis haar veerkracht en ze won hem met 6-4.
In de derde set bleek Kamiji aan het einde van de week fysiek het fitst te zijn en ze pakte de set en daarmee de toernooititel met 6-3.

In het dubbelspel kwam Buis voor het eerst uit met Montjane. Vanwege hun gecombineerde ranking waren ze als gelegenheidsduo wel als tweede geplaatst in het speelschema. Na twee relatief eenvoudige overwinningen in de kwartfinale (6-0 6-1) en halve finale (6-2 6-1) stonden ze in de finale tegenover het als eerste geplaatste duo Ellerbrock/Kamiji. De eerste set ging met 6-2 naar het Duits/Japanse koppel en de tweede set met 6-3 naar Buis/Montjane. In een match-tiebreak zou de uitkomst van de wedstrijd beslist worden. Met 10-5 trokken Ellerbrock en Kamiji aan het langste eind.

Buis: “Ik kom net uit een lange trainingsperiode in Nederland. Ik ben blij dat ik heb kunnen toepassen waar ik op getraind heb. De volgende keer moet ik de break-points die ik creëer beter benutten en dan trek ik de overwinningen gemakkelijker naar me toe. Ik ben in ieder geval in vorm en lig op koers voor hopelijk een aantal mooie overwinningen in de nabije toekomst.”

Aanstaande woensdag begint het rolstoeltennistoernooi op Roland Garros. Hier zal Buis aan deelnemen. Kijk voor meer informatie op www.marjoleinbuis.nl.