Teleurstellende resultaten op Roland Garos

Foto:

BEUNINGEN – Het is de Beuningse Marjolein Buis niet gelukt om tijdens Roland Garros haar eerste Grand Slam titel in het enkelspel te winnen. In de kwartfinale bleek Jiske Griffioen, de nummer 2 van de wereld, in drie sets te sterk. De vorige ontmoeting, tijdens de Australian Open, werd door Buis in twee sets gewonnen.In het dubbelspel kwam Buis uit met de Engelse Lucy Shuker. Ze moesten het opnemen tegen het duo Ellerbrock/Walraven. In Australië was de winst voor Buis en Shuker, maar deze keer werd de wedstrijd in twee spannende sets gewonnen door Ellerbrock en Walraven.

Voor Buis zijn dit teleurstellende resultaten, want ze had meer verwacht en gehoopt van de tweede Grand Slam van het jaar.

Toch maakt ze zich geen zorgen: “Deze week speelde ik mijn zevende toernooi van dit seizoen. Tijdens de vorige zes toernooien heb ik zowel in het enkelspel als in het dubbelspel zonder uitzondering goede resultaten neergezet. Dat de resultaten deze keer tegenvielen vind ik erg jammer, maar het is absoluut niet zorgwekkend. Ik heb beide wedstrijden goed staan spelen, maar de tegenstanders bleken net iets sterker te zijn. Je kunt niet elke keer winnen.”

Over twee weken staat het volgende toernooi voor Buis op het programma. Kijk voor meer informatie op www.marjoleinbuis.nl.