Van Dranen pakt fraaie 1e overwinning bij 3 NK in Oss

Foto:

BEUNINGEN – Vorig weekend werd in Oss het 3e NK karting verreden. De in Beuningen woonachtige Rick van Dranen die uitkomt voor Havel Racing uit Gemert behaalde zijn 1e overwinning en staat nu halverwege het seizoen op de 3e plaats van het Nederlands kampioenschap.

Verliepen de trainingen op zaterdag nog moeizaam, op zondag verliep alles zonder problemen en bleek de afstelling die uiteindelijk aan het einde van de zaterdag trainingen was gevonden de juiste.

Acceleratie, topsnelheid en wegligging waren goed met als resultaat een 1e plaats bij de vrije trainingen op zondag. Bij de kwalificatie zakte Rick iets terug waardoor hij van de 3e plaats moest starten.

De start verliep niet goed en Rick viel terug naar de 7e plaats. Hierna begon hij een geweldige inhaalrace. Binnen 8 ronden wist hij terug te komen naar een 2e plaats. De rijder op de 1e plaats had een ruime voorsprong die Rick binnen 5 ronden wist te achterhalen waarna een spannend gevecht begon dat Rick binnen 3 ronden in zijn voordeel besliste waarna hij op de finish met een kleine voorsprong als 1e werd afgevlagd. (race duurt ongeveer 22 ronden)
Op bijgaande foto is mooi te zien dat Rick (nr. 56) als 1e over de finish komt.

In de 2e wedstrijd, die Rick vanaf polepositie mocht starten, vond opnieuw een spannend gevecht voor de 1e positie plaats.  Rick koos ervoor om in het gevecht met de koprijder niet alles op alles te zetten om er zeker van te zijn dat hij de ook de dag overwinning zou binnenhalen, wat ook lukte.

Zoals gesteld staat Rick na dit mooie resultaat nu in het NK op een 3e plaats.

Eind juni worden de volgende wedstrijden gereden in Oss waarna de laatste wedstrijden in het buitenland zullen worden verreden.

Na dit resultaat is dit ook een goed moment om zijn persoonlijke sponsors, waaronder Jack Muller Staalservice uit Wijchen, te bedanken voor hun ondersteuning.

Mocht u na het lezen van dit artikel meer over karting willen lezen bezoek dan Rick zijn website: www.cdracing.nl