Zilver met een gouden en bronzen randje voor Cadans

BEUNINGEN – Zwemsters van synchroonzwemvereniging Cadans uit Beuningen
hebben in het weekend van 8 en 9 juni de jaarlijkse Synchro Beat (categorieën
age-I, 10 tot 12-jarigen en de age-II, 12 tot 15-jarigen) en NK Combo (10
zwemmers uit de categorieën junioren en senioren) gezwommen. Dit jaar werd het
evenement gehouden in zwembad ‘De Vrolijkheid’ in Zwolle. Dit seizoen werd er minimaal 3 maal per week  getraind op techniek, conditie, souplesse, kracht, uitvoering en groepsvorming. Het vele trainen heeft zijn vruchten afgeworpen. Het regende tijdens het NK medailles voor Cadans!

Techniekwedstrijden
Op zaterdag werd gestart met de techniekwedstrijd voor de age-II. Hierbij worden 4 figuren gezwommen. Elk meisje zwemt ze afzonderlijk voor een jury. Voor Cadans deden in deze categorie 9 meisjes mee. En daar werden de eerste medailles behaald: goud voor Adriani Vasilakis en brons voor Diede Bronkhorst.

Daarna was de beurt aan de age-I met de techniekwedstrijd.
In de age-I deden 8 meisjes mee voor Cadans en ook zij hebben het allemaal geweldig gedaan. Aansluitend werden de solo’s in de age-II gezwommen.
Adriani en Diede mochten beiden hun solo zwemmen en ook daar werd wederom goud (Adriani) en brons (Diede) behaald.

Vervolgens zwommen de meisjes van de age-I, Jill Bouwhuis, Britt Schuumans, Sanne Lieskamp, Sabine Langelaan, Bente Roghmans, Ilse Steenmans, Vera Steenmans en Anna Sanders, hun kuur als groep. Zij waren na de techniekwedstrijd als vierde gekwalificeerd en na een geweldige uitvoering konden zij de zilveren medaille in ontvangst nemen.

Duet, groep en solo wedstrijden
Zondag stond het duet in de age-II als eerste op het programma.
Daar namen Lotte Tromp en Diede Bonkhorst aan deel.
Na een geweldig spannende finale met heel veel landelijke toppers zwommen de Cadansmeiden zich van de 3e naar de 2e plaats. Wederom zilver.

Toen was de beurt aan Jill Bouwhuis om haar solo age-I te zwemmen.
Na een erg mooie uitvoering heeft zij haar 7e plek weten vast te houden.

Daarna kwam de groep age-II in actie, met zwemsters Diede en Femke Bronkhorst, Lotte Tromp, Diedeke Okkinga, Niesjen Ipema, Maria-Elena Betrian, Noëlle Derks en Maud Boerakker. De meiden stonden als 3e gekwalificeerd en na een spetterende show, in een erg zwaar deelnemersveld hebben ook zij de zilveren medaille in ontvangst mogen nemen.

De  Synchro Beat werd afgesloten met de duetten age-I.
Jill Bouwhuis en Britt Schuurmans waren als 3e geplaatst en ook zij behaalden een zilveren medaille in een erg sterk deelnemersveld.

Na afsluiting van de Synchro Beat en de nodige medailles voor Cadans begon het NK combo. Dit was voor Cadans erg spannend; de club had hieraan al een aantal jaren niet meer deelgenomen.
Sarah van Ekeren, Maartje Willems, Maud Tromp , Chanine Brouwers, Lana Polkamp, Milena Thijssen, Liza Foppen, Lori Poppeliers, Suzan Ploegmakers en Petra Geven wisten de jury te imponeren met wederom een prachtige uitvoering en ook dit NK werd door Cadans weer afgesloten met de zilveren medaille.

Dus na een zwaar, maar erg leuk weekend mogen de trainsters Natascha Schiks, Ellen Jenniskens, Maartje Willems, Sarah van Ekeren en Lindsay Bosch terugkijken op een erg mooi weekend met vele mooie medailles.

Terugkijkend op het afgelopen jaar kan Cadans spreken van een zilveren jaar t.a.v.  de groepsuitvoeringen voor alle categorieën:

-NK senioren: zilver
-NK junioren: zilver
-NK  age-I: zilver
-NK age-II: zilver
-NK combo (junioren/senioren): zilver

Zelfs penningmeester Ria Graven behaalde zilver, ofwel een tweede plaats tijdens de verkiezingen van ’Beste Penningmeester van het Jaar’.

Knappe prestaties waar Cadans  heel trots op mag zijn.
Maar Cadans zou Cadans niet zijn als er nu al niet naar het wedstrijdseizoen van 2014 gekeken zou worden. En daarin staat een ding vast: ook dan wil Cadans vele podiumplaatsen bemachtigen. Misschien wel gouden met een zilveren en bronzen randje!

Tekst/foto’s: Ineke Klaassen/Miranda Bouwhuis

www.cadans-synchro.nl