Goud en zo…

Foto:

BEUNINGEN – Ede – Beuningen. Op zaterdag 15 juni 2013 nam Synchroonzwemvereniging Cadans uit Beuningen deel aan een districtswedstrijd in zwembad ‘De Peppel’ in Ede. Zwemsters uit categorie 2 en age-II behaalden geweldige resultaten bij deze uitvoeringenwedstrijd. Cadans was onder meer goed voor goud en zilver.Wedstrijd
Cadans had weer een druk wedstrijdschema. Het ene weekend was er nog het NK Synchro Beat / het NK combo; het weekend erna stond er alweer een district uitvoeringenwedstrijd op het programma. De reis ging dit keer niet zo ver; de districtswedstrijd werd gehouden in Ede, in zwembad ‘De Peppel’. In deze wedstrijd zwommen categorie 2 en age-II.

Categorie 2
Voor een tweetal zwemsters, Madelief Arnts en Maxine van der Sluis, was het hun eerste uitvoeringenwedstrijd. Zij kwamen in categorie 2 uit met een duet. Met een geweldige uitvoering behaalden zij een prachtige vijfde plaats. Trainster Ellen Jenniskens was natuurlijk erg trots op haar twee toppers.

Age-II
Vervolgens gingen de dames van de age-II aan de slag. In deze categorie zwom  Femke Bronkhorst haar mooie solo naar een prima vierde plaats.
Noëlle Derks en Maud Boerakker lieten vervolgens nog een prachtig duet zien, waarmee zij overtuigend eerste werden.
De groep van de Age 2 mocht daarna zwemmen. Er werd gezwommen met zes dames: Maria-Elena Betrian, Maud Boerakker, Femke Bronkhorst, Noëlle Derks, Niesjen Ipema en Diedeke Okkinga. Na een hele strakke uitvoering, waarmee zij de hele zwemzaal stil kregen, werden ook deze dames verdiend eerste.

Medailles
Aan het einde van de wedstrijd werden de medailles uitgereikt. Naast het goud voor het duet en voor de groep van de age-II van Cadans, was er ook nog een zilveren medaille voor Femke Bronkhorst van de age-II, voor haar totaalresultaat op de individuele techniekwedstrijden van het afgelopen seizoen. Age II-trainsters Sarah van Ekeren en Maartje Willems waren super trots op hun groep met kanjers.

Tekst/foto: Wilma Betrian/Natascha Schiks

cadans-snap
Op de foto, boven: vlnr Niesjen Ipema, Noëlle Derks, Maud Boerakker, Diedeke Okkinga.
Onder vlnr: Maria-Elena Betrian, Femke Bronkhorst.