Synchroonzwemster Liza Foppen op stage naar Canada

Foto:

De jonge synchroonzwemsters Liza Foppen uit Nijmegen (zwemmend bij Cadans) gaat, samen met
Nienke Grun uit Nieuw Vennep en Mirthe Kuperus uit Eindhoven in oktober
via het Sportfonds Leo van der Kar tien dagen op trainingsstage naar
Canada.De talenten gaan daar trainen onder leiding van topchoreografe Kasia Kulesza. Dat heeft NOC*NSF afgelopen maandag bekendgemaakt. Het trio zal tijdens de trip worden begeleid door coach Jitske Rademaker.

Nienke Grun (1996), Liza Foppen (1996) en Mirthe Kuperus (1997) behoren tot de meest talentvolle synchroonzwemsters van Nederland. Het drietal zal in oktober tien dagen gaan trainen onder leiding van Kasia Kulesza. Deze topchoreografe was zelf in het verleden ook een succesvol synchroonzwemster. Zo won ze zilver met het Canadese team tijdens de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta. Als choreografe is ze expert op de vrije uitvoering.

Nienke en Liza vormen samen het nationaal juniorenduet. De ervaring die zij samen in Canada gaan opdoen is een geweldige kans om ze te ondersteunen in hun voorbereiding om aan de WJK in 2014 deel te nemen.
 
Stages door Sportfonds Leo van der Kar
Het Sportfonds Leo van der Kar biedt al sinds 1960 jonge, talentvolle sporters door een buitenlandse stage of een stageweek in Nederland, de kans om serieus kennis te maken met de topsport en de topsportcultuur. Ook het trainen onder een gerenommeerde buitenlandse coach is zeer leerzaam, zowel voor de sporters als voor de begeleidende coach. Zonder het Fonds zouden sporters deze belangrijke stap in hun topsportcarrière moeten missen, doordat bij bonden vaak geen budget aanwezig is voor dergelijke internationale trainingsstages.
 
NOC*NSF wil optimale sportomstandigheden voor iedereen in Nederland en verzorgt sinds een aantal jaren voor het Leo van der Kar-fonds de uitvoering van de stages. Dit jaar kreeg de sportkoepel zestien aanvragen binnen, waarvan er vier zijn gehonoreerd. Naast die voor synchroonzwemmen werden ook aanvragen toegekend voor honkbal, schaken en eventing.
 
Bron: www.knzb.nl
Liza en Nienke op Facebook
Foto: Dominique Bongers