Medailleregen bij Cadans!

Foto:

Beuningen – Nijverdal,  Zaterdag 29 juni 2013 was de allerlaatste synchroonzwemwedstrijd van het seizoen voor Cadans, deze werd gehouden in zwembad Het Ravijn in Nijverdal. Aan deze wedstrijd deden de allerjongsten, categorie 1, de age-I (9 tot 12 jaar) en de junioren (15-18 jaar) mee. De overige zwemsters hadden op 15 juni (Ede) reeds hun afsluitende wedstrijd gehad.Categorie 1
Categorie 1 deed voor de allereerste keer mee en de zwemsters waren natuurlijk enorm zenuwachtig. In deze categorie zwommen Pleun Boerakker en Pauline Radochyn een heel mooi duet, dat uiteindelijk goed was voor een hele mooie gouden medaille.
Verder werd er in deze categorie ook een groep gezwommen door Pleun Boerakker, Esther Hermsen, Gaby Jacobs, Pauline Radochyn en Roos Wemmers. Het was hun allereerste wedstrijd, maar ze zwommen als volleerd synchroonzwemsters met zijn vijven naar een mooie tweede plek, zilver dus.Toen gebeurde er iets, waar je als synchroonzwemsters lichtelijk van in paniek kunt raken: de onderwaterspeaker ging kapot. Aangezien zwemsters de helft van de kür met hun hoofd onder water zijn, is muziek onder water essentieel.

In overleg met alle ploegleiding en de KNZB besloot men toch door te gaan met de wedstrijd. De muziek boven water ging een standje harder en de zwemsters gingen weer verder.Age-I (9 tot 12 jaar)
De wedstrijd werd hervat met de soli age-I.
Cadans’ soliste Jill Bouwhuis mocht zich presenteren. Dit keer had ze geluk; ze mocht als laatste starten, zo kon ze haar concurrenten goed bekijken. Het lange wachten op de start wierp zijn vruchten af. Jill zwom een geweldige solo, nog mooier dan drie weken geleden op de Nederlandse Kampioenschapppen (voor zwemsters van 15 jaar en jonger, de Synchro Beat).
Jill liet dan ook haar concurrenten achter zich en sleepte de felbegeerde gouden plak binnen! “Een gouden had ik nog niet”, zei ze achteraf; ze was zo trots..Jill moest na haar solo weer snel startklaar staan voor het duet dat ze samen met haar nieuwe duetpartner Ilse Steenmans ging zwemmen. Zij hadden slechts drie weken de tijd gehad om samen te trainen, maar wat lieten ze een mooie kür zien! De kür leverde hen dan ook een mooie bronzen plak op.Vervolgens moest ook de groep van de age-I, bestaande uit Jill Bouwhuis, Sabine Langelaan, Bente Roghmans, Anna Sanders, Ilse Steenmans en Vera Steenmans nog acte de présence geven. Zij mochten als derde starten. Ze stonden technisch al als 2e geplaatst en wisten met hun kür die zilveren plak uiteindelijk vast te houden. Chapeau!Junioren (15 tot 18 jaar)
En last but not least mochten Chanine Brouwers en Milena Thijssen hun zelfgemaakte duet laten zien bij de junioren. Ze zwommen een hele strakke kür en behaalden uiteindelijk een derde plek, met maar één honderdste verschil met nummer twee. Het duet behaalde brons, maar met een zilveren randje!Ondanks enige tegenslag zijn er geweldige resultaten behaald, waar alle Cadans trainsters ontzettend trots op zijn. Hard werken wordt wederom beloond!

Voor meer info: www.cadans-synchro.nlTekst/foto: Natascha Schiks/Carry Thijssen