Opnieuw spannende kartraces bij Nederlands Kampioenschap Rotax Max

Foto:

Nadat Rick van Dranen tijdens de vorige races in Oss een fraaie overwinning had behaald waren de verwachtingen voor dit weekend hoog gespannen. Tijdens de trainingen op zaterdag werden diverse wijzigingen aan de kart doorgevoerd waaronder een andere motor. Toch werd uiteindelijk aan het einde van de dag besloten om op zondag de kwalificatie te starten met dezelfde afstelling als die van zaterdagochtend. (op zaterdag worden per klasse 6 training sessies van ca. 15 minuten gereden)

Deze keuze bleek de juiste. Rick reed bij de kwalificatie naar een 3e startplek. Hij kwam slechts 0,2 seconde tekort op de snelste rijder. De start van de 1e race verliep goed en hij kon zijn 3e plaats vasthouden. Na enkele ronden raakte Rick verwikkeld in een spannend gevecht met 2 andere rijders. Nadat 1 van deze rijders kort naast de baan raakte kreeg Rick de kans om door te schuiven naar plaats 2. Rondenlang wist hij deze positie te handhaven maar aan het einde van de race verloor hij grip waardoor hij toch nog 2 rijders voorbij moest laten. Resultaat een 4e plaats.

Was de 1e wedstrijd al spannend, de 2e wedstrijd deed er nog een schep bovenop. Rick kwam matig weg bij de start maar wist toch snel de 3e plaats terug te halen. Rondenlang (de race duurt 22 ronden), reed een groep van 5 rijders als aan een touwtje achterelkaar en werd diverse malen van positie gewisseld. Na een superstrakke race kon Rick zijn 3e plaats behouden en behaalde daarmee een 3e plaats in het dagklassement.

Door dit goede resultaat staat Rick nu in het tussenklassement op de 2e plaats. Op bijgaande foto de nummers 1 en 2 van het tussenklassement in gevecht, Rick heeft startnummer 56 en rijdt met een Italiaanse Birel kart.

De volgende wedstrijden worden verreden in Duitsland in de maanden augustus en september. Er wordt o.a. gereden op het circuit te Kerpen dat binnen de autosport een bekende baan is aangezien hier de voormalige Formule 1 wereldkampioen Michael Schumacher met karten is begonnen.

Mocht u na het lezen van dit artikel meer over karting willen lezen bezoek dan Rick zijn website: www.cdracing.nl