Marjolein Buis speelt goed tijdens Belgian open in Namen

Van 23 juli tot en met  26 juli vond de jaarlijkse editie plaats van het internationaal tennistoernooi Belgian open in Namen.Dinsdag 23 juli werden de eerste ronde’s gespeeld, daar Marjolein Buis de eerste ronde niet hoefde te spelen speelde ze 24 juli haar eerste wedstrijd tegen Micha Spaanstra welke haar dubbelspelpartner is tijdens dit toernooi. Ondanks de regenonderbreking en het wat mindere spel van Marjolein wist ze de wedstrijd toch te winnen met 6-3 6-4.
In de middag trad ze aan met haar dubbelspelpartner Micha Spaanstra die in de 2e ronde haar tegenstandster was geweest. Deze wedstrijd werd omgezet in een 6-2 7-6 winst zodat ze ook hier de volgende ronde mee wist te behalen.

Op vrijdag 26 juli stond de volgende partij op het programma tegen Aniek van Koot welke op de wereld ranglijst hoger staat dan Marjolein. Na een flitsende start van Marjolein werd het 5-0 en hoewel Aniek van Koot nog wel 2 sets pakte won ze de eerste set met 6-2.

De tweede set werd na een 2-4 stand onderbroken door regen. Ruim een uur later kon de partij hervat worden en verloor ze de tweede set met 3-6. Aniek van Koot was beter uit de regenpauze gekomen dan Marjolein en de derde set ging 1-6 naar Aniek van Koot zodat het single toernooi hier voor haar eindigde.

Ondanks haar verlies kan Marjolein terugkijken op een goede wedstrijd, ze maakte weinig persoonlijke fouten en speelde met veel vertrouwen. Dat gaf een goed gevoel voor de halve finale dubbelspel samen met Micha Spaanstra welke ‘s middags werd gespeeld. Tegenstanders waren Sharon Walraven en Aniek van Koot. Ze speelden een goede wedstrijd maar verloren deze in 2 sets met 4-6 2-6.

Marjolein kijkt terug op een goed toernooi en sluit de eerste helft van het tennis seizoen met een goed gevoel af. Over twee weken staat het volgende toernooi voor Marjolein alweer op het programma; nu kan ze eerst gaan genieten van een welverdiende vakantie.

Kijk voor meer informatie op www.marjoleinbuis.nl

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook?
Klik HIER en druk op de “Vind ik leuk” knop.
Liever via Twitter? Volg ons via @beuningennieuws
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
.