Van Dranen consolideert 2e plaats in NK karting

Na een korte zomerstop is afgelopen weekend in Duitsland het Nederlands Kampioenschap Chrono karting weer van start gegaan voor de 2e seizoenshelft.Na de eerste 4 raceweekenden stond Rick van Dranen uit Beuningen op een fraaie 2e plaats in het klassement. Rick had begin juni in Oss zijn 1e race gewonnen en reed in bijna alle wedstrijden naar het podium.

Circuit Hahn
Omdat het circuit bij Hahn ver in Duitsland ligt wordt hier door Nederlandse coureurs weinig getraind. Daarom reizen de meeste teams al een dag eerder af om extra te kunnen trainen, zo ook Rick. Gemiddeld worden tijdens een trainingsdag 6 tot 8 sessies gereden, per sessie 12 tot 15 ronden. Ondanks de extra training op vrijdag waren Rick en zijn team op zaterdagavond niet echt tevreden over de afstelling, op de snelste rijders kwam hij een 0,4 seconde tekort. De rondetijden op dit circuit liggen rond de 51 seconden.

Training
Ook bij de vrije training op zondagochtend bleef dit tijdsverschil waarna voor de kwalificatie nog een  wijziging werd aangebracht waardoor Rick een 3e kwalificatietijd behaalde.

afbeelding-cdranen-1

De wedstrijden
Bij de start van de 1e race kwam Rick slecht weg en viel terug naar plaats 6. Door uitval van 2 andere rijders wist hij na een kleurloze race de 4e plaats te behalen.

De 2e race verliep beter. Nadat de koploper met motorpech uitviel kon hij van een 4e plaats naar een 2e plaats opklimmen. Met nog enkele ronden te rijden lagen de nummers 1, 2 en 3 van het NK ook op deze plaats in de race. Rondenlang werd er bumper aan bumper gereden en in de voorlaatste ronde wist Rick middels een mooie inhaalactie de 1e plaats te veroveren. Vlak voor de finish werd hij echter door de nummer 1 in een ultieme alles of niets poging in een langzame bocht uitgeremd en kon Rick niets anders doen dan ruimte maken om niet zelf van de baan geduwd te worden. In deze volgorde kwamen de rijders dan ook over de finish.

Door deze uitslag staat Rick nog steeds 2e in het tussenklassement van het NK en is hij iets op nummer 3 uitgelopen net als nummer 1 op Rick. De finale van het kampioenschap wordt medio september verreden op het fraaie kartcircuit te Kerpen in Duitsland.

Mocht u na het lezen van dit artikel meer over karting willen lezen bezoek dan Rick zijn website: www.cdracing.nl