Prima start Ewijk C2 in bekertoernooi

Ewijk C2 is goed gestart in de poulefase van het KNVB bekertoernooi. Uit werd afgelopen zaterdag met 2-3 gewonnen van Eldenia C2.Het was de eerste wedstrijd van deze jongens dit seizoen in de voor hen hogere 2e klasse KNVB Oost. Vorig jaar kwamen zij uit in de 3e klasse. Het was daarom afwachten hoe de jongens het er vanaf zouden brengen.

Eerste helft
Welnu, vanaf de eerste minuut waren ze alert en werd de tegenstander aangepakt.
Eldenia is een technisch goed voetballende ploeg in opbouw. Ewijk stelt hier vanaf het begin, als extra, veel inzet en snelheid tegenover. Zo ontwikkelt zich een boeiend duel. De eerste kans voor Ewijk komt uit een schot vanaf 18 meter dat op het doel beland. Ewijk heeft het overwicht, doch Eldenia is technisch sterker. Na ongeveer 10 minuten spelen komt Eldenia vrij plotseling op voorsprong als een hoge bal pardoes achter de Ewijkse goalie binnenvalt: 1-0.
Ewijk laat dit niet op zich zitten en recht de rug.
Zij krijgt kansen via de snelle spitsen, doch het vizier staat vooralsnog niet op scherp.
Na ongeveer 20 minuten spelen valt de dikverdiende gelijkmaker door de aanvoerder, die na een mooie aanval over links de bal krijgt aangespeeld en kan afronden: 1-1.
Eldenia valt hierna wat terug en Ewijk krijgt meer de overhand.
Goed storend werk levert de linkerspits balbezit en een vrije doorgang richting doel op. Hij bedenkt zich geen moment en schiet de bal hard binnen: 1-2.
De goede eerste helft van Ewijk eindigt met een schot dat net naast gaat, na een prachtige dieptepass vanaf het middenveld.

Tweede helft
In de 2e helft een onveranderd beeld.
Het is Ewijk dat duidelijk het betere van het spel heeft.
Eldenia moet zich in het begin beperken tot verdedigen.
Een vrije trap van Ewijk wordt door de keeper nog net gepareerd en even later wordt een voorzet door een speler van Eldenia onder druk van de Ewijk spitsen tegen de paal getikt. Het is wachten op een doelpunt van Ewijk, doch het is Eldenia dat onverwacht kan scoren. Eldenia krijgt een, al dan niet, onterechte vrije trap toegewezen en deze wordt prachtig en onhoudbaar voor de keeper binnengeschoten: 2-2.
Het is mooi om te zien dat de oranje-zwarte brigade door blijft gaan en er in blijft geloven. Terecht ook, want zij hebben het betere van het spel. Vrij snel na de gelijkmaker komt Ewijk dan ook weer op voorsprong.
Een dieptepass wordt door de aanvoerder op waarde geschat en hij kan door richting doel. De grensrechter zwaait heftig met zijn vlag voor buitenspel, doch de scheidsrechter laat terecht doorspelen. De aanvoerder scoort vervolgens zijn derde van de dag: 2-3.
Met nog 20 minuten te spelen blijft Ewijk jagen op een grotere voorsprong.
Met bij vlagen goed positiespel worden veel kansen gecreëerd, doch er wordt niet meer gescoord. De eerste wedstrijd eindigt dan ook in een verdiende 2-3 overwinning voor Ewijk. Door het gelijkspel van SDOO en Kesteren, staat Ewijk C2 aan kop in hun poule.

Vandaag hebben de jongens laten zien dat zij thuishoren in de 2e klasse.
Er is nog veel werk te doen maar het getoonde spel op dit moment biedt potentie.
De kansen moeten nog wel beter worden benut, maar de verdediging stond vandaag als een huis en gaf amper een kans weg.

Volgende week zaterdag spelen de jongens hun eerste thuiswedstrijd.
Om 10.00 uur wordt op Sportpark De Blatenplak afgetrapt tegen Kesteren C1.