Marjolein Buis is uitgeschakeld op het US Open USTA Wheelchair Championships

Het US open is een belangrijk toernooi in de stand om de wereld ranglijst. Marjolein op dit moment 4e van de wereld wil deze plek dit jaar vasthouden en omdat er veel punten te verdienen zijn is dit een belangrijk toernooi. Vorig jaar deed ze niet mee aan dit toernooi en met een goed toernooi kan ze veel punten bijschrijven.Marjolein hoefde zich in haar eerste partij nauwelijks in te spannen om de overwinning te grijpen. De nummer vier van de wereld stond slechts 1 game af tegen de Chileense Francisca Mardones. Na in de eerste set het verschil te hebben gemaakt met 6-0 liep  Marjolein in de tweede set snel uit naar een 4-0 voorsprong. Uiteindelijk won ze deze set met 6-1 en had haar tegenstander geen enkele kans en dat resulteerde in een klinkende overwinning in deze wedstrijd 6-0, 6-1.

Kwartfinale
In de kwart finale trof ze de als 6e op de wereld ranglijst geplaatste Zuid Afrikaanse Kgothatso Montjane. In een spannend en gelijkopgaand duel van maar liefst 2,5 uur  moest Marjolein de eerste set laten aan haar tegenstandster die deze naar zich toetrok met 7-5.
In de 2e set speelde Marjolein wederom zeer goed en breaks waren er over en weer.
Het was een zeer zware wedstrijd en uiteindelijk moest ze haar meerdere erkennen en verloor ze deze set met 7-6.

Dubbelspel
In het dubbelspel kwam ze uit samen met Lucy Shuker uit Engeland.
In de eerste ronde troffen ze diezelfde Francisca Mardones en haar dubbelspelpartner Johana Martinez uit Colombia. Dit duo werd vrij gemakkelijk opzij gezet met 6-1, 6-2.

De 2e ronde troffen ze het Nederlandse Duo Aniek van Koot en haar dubbelspel partner Jiske Griffioen de nummer 1 van de wereld op de dubbelspel ranking.
Hoewel ze goed partij gaven aan dit duo hadden ze in de eerste set weinig kans en verloren deze met 6-3.
De 2e set speelden Marjolein en Lucy Shuker een stuk agressiever en hadden kansen te over  maar helaas werd ook deze set verloren met 7-5.

Komende week neemt Marjolein deel aan het Grand Slam toernooi US Open in New York.