NAS start competitie met wisselend resultaat

De start van de korfbalcompetitie is gestart. De teams van NAS behaalden twee keer winst, speelden twee keer gelijk en verloren twee keer een wedstrijd.Recreanten 1
De recreanten 1 van NAS waren de eerst die hun competitie begonnen op woensdag 28 augustus in Ooijen tegen OVC.
 In de 1e helft ging het spel vrij gelijk op en met een 2-0 achterstand was er nog hoop. Helaas voor NAS liep OVC in de 2e helft verder uit. NAS had veel kansen maar wist ze niet te benutten. Diana en Larissa scoorde nog voor NAS en brachteen de eindstand op 7-2.

Zaterdag speelden de jeugdteams van NAS.

Pupillen D2

De pupillen D2  speelden thuis tegen Ajola.
Het was een leuke , gelijk opgaande wedstrijd met voor beide teams veel kansen.
NAS scoorde als eerste met 2 afstandschoten van Fleur en Lotte en ging met 2-0 de rust in. Na de rust was het Ajola die als eerste scoorde 2-1, maar Kirsty bracht met een schot  de stand op 3-1 en dat werd de eindstand.

Pupillen D1
De pupillen D1 speelden in Niftrik tegen Playing girls.
Het was een leuke wedstrijd die NAS verloor met 5-2, de NAS doelpunten werden gescoord door AnneFleur en Sacha.

Aspiranten C1
De aspiranten C1 speelden in Groesbeek tegen de Horst.
NAS had in de 1e helft veel balbezit in de aanval. Het duurde 15 minuten, voordat er werd gescoord. Fleur scoorde met een strafworp. De 2e strafworp werd gemist.
Na de rust stelde NAS orde op zake en maakte in korte tijd 3 doelpunten door Fleur, Jolien en Emma. Hierna zakte NAS wat in en kreeg De Horst te gelegenheid om ook 2 keer te scoren en zo de eindstand te bepalen op 2-4.

Aspiranten B
De aspiranten B speelden in Bergharen tegen Fortuna.
Hoewel NAS veel balbezit had en veel kansen creëerden was het Fortuna dat telkens de score opende. Eigenlijk had de wedstrijd twee gezichten.
In de1e helft was er veel balverlies en slordigheden bij NAS en in de 2e helft was er een zeer geconcentreerd NAS met veel werklust en inzet.
Dat harde werken werd beloond want de gehele wedstrijd werd er tegen een achterstand aangekeken. Fortuna stond voor met 2-0.  Ylse maakte met een afstandschot de 2-1, maar weer scoorde Fortuna. Vervolgens scoorde Merel de 3-2 en Ylse maakte met een strafworp de 4-3. Maar weer liep Fortuna uit naar 5-3, maar de meiden van NAS hielden stand en konden nog 2 keer scoren.  Nienke scoorde met een doorloopbal en Merel scoorde in de laatste minuut met een afstandschot een goed verdiend punt.

Senioren 1
Zondag speelden de senioren 1 in Sittard tegen  Gazelle.
Hoewel er voldoende kansen werden gecreëerd was NAS slordig in de afronding en ging het team met een 5-2 achterstand de rust in.
De 2e helft herpakte NAS zich prima en werden kansen goed benut.
De achterstand werd zelfs omgebogen naar een 6-7 voorsprong, maar in de laatste minuut wist Gazelle toch de gelijkmaker te maken. Eindstand 7-7 met doelpunten met Lisanne (3x), Ylona (2x), Larissa en Suzette.