Ewijk C2 krijgt te weinig

In een boeiend duel speelde Ewijk C2 op het eigen Sportpark De Blatenplak afgelopen zaterdag met 1-1 gelijk tegen Kesteren C1. Hiermee kreeg Ewijk C2 te weinig.Eerste helft
De wedstrijd was nog niet koud aan de gang of de bal lag al in het Ewijkse doel. Een scherp genomen lage, maar harde, vrije trap vloog langs iedereen pardoes het doel binnen: 0-1. Gelukkig deerde deze vroege tegengoal de oranje-zwarte brigade niet echt.
Een eerste tegenstoot kwam via een goede kopbal uit een corner, doch de prima keeper bracht redding. Kesteren stond uitstekend te verdedigen en had een gedreven spits in het team staan, waar de Ewijkse verdediging het bij tijd en wijle moeilijk mee had.
Ewijk neemt gaandeweg de eerste helft het heft in handen, doch Kesteren blijft bij vlagen gevaarlijk (o.a. via schoten van afstand). Ewijk krijgt voor rust kansen uit corners (2x kopbal naast) en een vrije trap (keeper brengt redding), doch gaat met een achterstand rusten.

Tweede helft
Na de rust een ontketend Ewijk C2 op het veld.
Was er voor de rust nog wel wat aan te merken op het Ewijkse spel, na de rust was deze kritiek als sneeuw voor de zon verdwenen. Er werd heftige strijd geleverd en het voetbal (vooral positie- en samenspel) werd met de minuut beter. De druk van Ewijk op Kesteren nam toe en Kesteren kwam er slechts sporadisch onderuit.

Een goede voorzet van de aanvoerder valt pardoes bijna binnen, doch de keeper brengt redding. Kesteren blijft wel sterk verdedigen. Na een fraaie pass van achteruit en dito actie over links, volgt er een enorme kans doch de keeper staat wederom in de weg. Zoals hij dat even later ook doet als de nummer 10 de linkerspits lanceert richting doel.
De snelle Ewijkse spitsen worden vanaf het middenveld en achterhoede goed bedient.

Als vanaf links de bal na een dieptepass voor wordt op de inkomende rechterspits lijkt het verdiende doelpunt al gemaakt. Hij doet alles goed: neemt de bal aan, zet twee spelers op het verkeerde been en krult de bal naar de verre hoek…..helaas gaat deze fraaie actie net naast.

Kesteren komt er vervolgens toch nog een keer uit, doch de Ewijkse goalie is alert en brengt redding. Het doelpunt voor Ewijk hangt in de lucht en valt dan ook.
De aanvoerder gaat goed door op links en geeft hard voor op de rechterspits, die de bal aanneemt en scoort: 1-1.
Een terechte gelijkmaker. Maar Ewijk wil meer en Kesteren lijkt klaar om definitief over de knie te worden gelegd.

Er is nog ruim een kwartier te spelen, dus dit zou moeten lukken. De verdiende voorsprong van Ewijk lijkt te komen als de linkerspits wordt vrijgespeeld, maar de keeper stopt de inzet. In de rebound wordt vanaf het middenveld vervolgens vanaf 20 meter uitgehaald , doch deze geplaatste bal spat helaas op de deklat uiteen.
Hierna krijgt Ewijk nog een aantal goede mogelijkheden, maar de verdediging van Kesteren kan de enorme druk weerstaan en de wedstrijd eindigt dan ook in 1-1.
Hiermee krijgt Ewijk te weinig, want op basis van de hele wedstrijd had Ewijk het meeste recht op de overwinning.

Door dit gelijkspel en de ruime overwinning van SDOO C1, staat Ewijk C2 nu 2e (op doelsaldo) in de bekerpoule.
Volgende week ontvangt de oranje-zwarte brigade op het eigen Sportpark De Blatenplak SDOO C1. Alleen bij een overwinning is Ewijk C2 door in de beker.
Kom deze jongens steunen, want dat verdienen ze.