Cadans Europees kampioen Combo

Beuningen / Eindhoven – Op maandag 2 september 2013 werd in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven de wedstrijd voor de Vrije Combinatie (Combo) gehouden, als onderdeel van de Europese Kampioenschappen Synchroonzwemmen voor Masters (25+). Synchroonzwemvereniging Cadans uit Beuningen werd er Europees Kampioen.Teams
Cadans was maandagavond met maar liefst drie ploegen vertegenwoordigd op de wedstrijd voor de Vrije Combinatie. Ontstaan vanuit een reünie voor oud-synchroonzwemsters, waar zo’n zestig mensen op af kwamen, vatte een flink aantal dames het plan op opnieuw te gaan trainen voor een hoog doel: een EK.
Voor sommige Cadans-masters was het nog niet zo lang geleden dat ze stopten met de sport, voor anderen was het wel 20 jaar geleden. Met enthousiasme en enorme gedrevenheid pikten de masters de draad weer op. En met groot succes!

Europees kampioen
Eén van de Cadansploegen werd Europees Kampioen en ging met een gouden medaille naar huis. De uitvoering was schitterend, kende flink wat spectaculaire acrobatiek (opduwen) en het publiek maakte er een feestje van. Niet in het minst door de invloed van de aanwezige Cadansfans, die traditiegetrouw bij een wedstrijd wel laten merken dat Cadans ‘in the house’ is.
Zwemsters in de gouden combo waren Rachele Louiws, Elsa Houtman-de Greeff, Esmé Louiws, Ingeborg Vis, Rosanne Keizer, Priscilla Visser, Sylvia van Stijn, Fleur Ansem, Abiquel Caffe en Brenda Zoetbrood.

Eerste team GOUD! (foto:Roel Ubels)
gfz2jeax3b4gtl7uh5u4d1foa

Achtste
Een tweede Cadansploeg behaalde een mooie achtste plaats. Een strakke uitvoering zorgde ervoor dat een fraai aantal ploegen het nakijken had. In totaal deden 12 ploegen mee. Zwemsters Leontine Toussaint, Henriette Logger, Marion Verkerk, Sharon Yabo, Rebecca van Kolck en Marloes Stoltz mogen trots zijn. Zij hebben een prachtige kür neergezet.

Tweede team (foto:Roel Ubels)
uwsl9qy5vs9qkvx8k765guc7q

Negende
Een derde Cadansploeg eindigde op een negende plek, met een keurige uitvoering. Oók een prima prestatie! Zwemsters Monique Maas, Joan Vleeming, Femke Sprenkels, Joni Kerklaan, Claudia Pauwels-Veltman, Sharon Pietersz, Richelle Kerklaan en Marjolein van de Berg mogen zich negende van Europa noemen.

Derde team (foto: Roel Ubels)
xg7618rbj8zlhmtmataleoc8u

Toekomst
Trainsters kijken terug op een mooi en voor hen succesvol evenement. Een aantal zwemsters van Cadans gaf direct na afloop te kennen door te willen gaan. Sommige zwemsters hopen dat er een NK Masters gaat komen, anderen hebben zich het WK in Montreal als doel gesteld.

Tekst: Ineke Klaassen en foto’s: Roel Ubels