Ewijk C2 door in KNVB beker

Door een geweldige teamprestatie heeft Ewijk C2 afgelopen zaterdag de knock-out fase van de KNVB bekerstrijd bereikt. Directe concurrent SDOO C1 werd thuis verslagen met 1-0.De oranje-zwarte brigade kreeg maar twee opdrachten mee: winnen en strijden met zijn allen voor 100%. Aan beide opdrachten werd voldaan. Vanaf de eerste minuut was er bij Ewijk sprake van een felheid die vorige week in het begin node werd gemist. Nu waren de jongens zich terdege bewust van het feit dat ze er met zijn allen voor moesten vechten en dat gebeurde dan ook.

SDOO was een tegenstander die niet moest worden onderschat: een goed voetballende ploeg met een aantal stevige jongens in het veld.

Eerste helft
De wedstrijd ontbrandde direct toen de linkerspits van Ewijk al in de 2e minuut over links richting doel kon doorgaan na een knappe doorkopbal. Het schot ging jammerlijk naast, maar de toon was gezet.
Niet veel later wederom een grote kans toen over links een bal hard werd ingespeeld, doch de spitsen net niet op tijd waren om in te tikken.

Ewijk zette veel druk en was fel op de bal. SDOO kon hier aanvallend weinig tegenover stellen, mede gelet op het feit dat de Ewijkse verdediging de boel goed dicht wist te houden.
De beloning van dit harde werken volgde in de 15e minuut toen de aanvoerder richting keeper kon gaan na een hoge bal vanaf het middenveld. De keeper dwong de Ewijkse aanvaller goed naar buiten doch met een prachtige indraaiende bal vanaf rechts wist hij te scoren: 1-0.

Het veldspel van Ewijk bleef goed, doch SDOO was de schrik te boven en begon meer aan te dringen. Dit aandringen resulteerde in een kans voor SDOO, maar de Ewijkse goalie lette goed op en bracht redding. De laatste tien minuten vloeiden de krachten van de Ewijkse mannen wat weg. Continue pressing spelen kost immers ook veel kracht.
SDOO was sterker gedurende deze fase, doch dit leidde niet tot kansen vanwege het goede verdedigende werk van de oranje-zwarten.

afbeelding-7-klein

Tweede helft
In de tweede helft hadden de mannen van Ewijk hun kracht weer hervonden.
Het was dan ook Ewijk dat het betere van het spel had en ook weer kansen creëerden.
Uit een aanval kwam de bal uiteindelijk terecht bij een volledig vrijstaande Ewijkse speler, wiens schot door de keeper kon worden gehouden. Niet veel later kopte Ewijk een corner net naast.

Nu waren beide ploegen meer aan elkaar gewaagd, doch Ewijk behield het overwicht. SDOO ging gaandeweg de wedstrijd achterin 1 op 1 spelen, want zij moesten minimaal gelijkspelen om door te bekeren. Het deerde Ewijk aanvankelijk niet veel, want het team stond goed in positie en hield de linies gesloten. Bijkomend voordeel was dat de snelle Ewijkse spitsen meer ruimte kregen.

Toch kreeg SDOO één levensgrote kans in de tweede helft. Een hoge bal werd nog net over de inkomende doelman getikt en deze belandde tot opluchting van Ewijk op de deklat. Aan de andere kant kreeg Ewijk nog een goede kans, doch het schot ging ruim over.
De ruimte werd door de Ewijkse spitsen wel nog éénmaal voor het eindsignaal benut toen de spits werd vrijgespeeld en richting doel kon gaan. De laatste man van SDOO greep echter net op tijd in, waardoor de kans werd ontnomen.
Ewijk voetbalde de rest van de partij goed uit, waarmee de eerste plek in de bekerpoule een feit was.

Vandaag hebben de mannen van Ewijk een goede teamprestatie neergezet en de overwinning hiermee over de streep getrokken. Het team is groeiende en elke week zie je verbeteringen in het spel.

Volgende week zaterdag spelen de jongens wederom thuis op het eigen sportpark De Blatenplak tegen Orion C2 hun eerste competitiewedstrijd.