Laura Aarts 2x beste keepster

Foto:

Op zowel het vier-landentoernooi als op het EJK waterpolo uitgeroepen worden tot beste keepster. Dat gebeurde de 17-jarige Laura Aarts uit Beuningen.Laura maakt deel uit van het Nederlands Jong Oranje meisjes waterpoloteam. Het team nam eind augustus deel aan het 4-landentoernooi in Hongarije. Naast Nederland en het gastland kwamen ook Rusland en Australië uit.

Het toernooi gold als voorbereiding voor het EJK, dat van 1 tot 8 september 2013 gehouden werd in Instanbul. Jong Oranje won de wedstrijden tegen Rusland en Italië en speelde tegen het gastland gelijk (9-9). Hongarije werd uiteindelijk op doelsaldo eerste door met 16-7 van Rusland te winnen. Jong Oranje behaalde de niet onverdienstelijke tweede plaats. Laura werd gekozen tot beste keepster van het toernooi.

EJK Instanbul
Tijdens het EJK in Istanbul heeft Jong Oranje de bronzen medaille weten te veroveren door met 6-10 (2-1, 1-3, 0-2, 3-3) van Italië te winnen. Griekenland won met 8-5 in de finale van Spanje en werd daarmee Europees kampioen. Laura Aarts uit Beuningen werd ook tijdens dit toernooi gekozen tot beste keepster.

Bron: waterpolo.nl 
Foto’s: Waterpolophoto.com / Johan Opperman
laura-klein-jo-13058-06-061