Marjolein Buis verliest van nummer 1

Het US open in New York is een jaarlijks terugkerend internationaal
toernooi voor zowel valide al invalide spelers. Het toernooi wordt
wereldwijd bekeken door miljoenen mensen en er is veel aandacht voor dit
toernooi waarin spelers als Williams, Nadal, Federer het veld betreden.Ook Esther Vergeer, voor het eerst toeschouwer, was tijdens dit toernooi aanwezig. Op herkenbare blauwe tapijt spelen ook de invalidensporters hun toernooi. Daar waar de sterren het moeten doen met volle stadions, moeten zij de wedstrijden met iets minder ambiance afwerken; het blijft echter een erg groot toernooi.

Met een goed gevoel was Marjolein dinsdag vertrokken uit St Louis waar ze het vorige toernooi had gespeeld. Ze had goed gespeeld en had veel vertrouwen in het komende toernooi. Aangekomen in New York voelde ze zich meteen op haar plaats, alles is er altijd goed verzorgd en er is veel aandacht voor de tennissers.

Woensdag was de loting en die had bepaald dat Marjolein de eerste ronde (donderdag) uit zou komen tegen haar dubbelspelpartner Lucy Shuker uit Groot Brittannië. Ze won dit onderlinge duel maar was minder tevreden over haar spel. Ze maakte onnodige fouten en haar service werd meerdere malen gebroken.

Aniek van Koot verrassend winnares
In de halve finale trof ze Sabine Ellerbrock, de speelster die nummer 1 staat op de wereldranglijst. De eerste set ging redelijk gelijk op en Marjolein speelde een goede wedstrijd, Ellerbrock brak de service van Marjolein en dat was genoeg om de eerste set naar zich toe te trekken 7-5. De tweede set was Marjolein minder scherp en kwam niet meer in haar eigen spel. Deze set werd makkelijk gewonnen door Ellerbrock, Marjolein verloor uiteindelijk de wedstrijd met 7-5, 6-1. Sabine Ellerbrock kwam in de finale uit tegen de Nederlandse Aniek van Koot die verrassend winnares van het toernooi werd.

Dubbelspel
In het dubbelspel speelde Marjolein samen met Lucy Shuker de halve finale en kwamen ze uit tegen de Duitse Ellerbrock en Japanse Kamiji. De eerste set won het Duits/Japanse koppel met 3-6. In de tweede set ging het wat makkelijker, de services van Marjolein en haar partner liepen goed en regelmatig hadden de tegenstanders daar geen antwoord op. De spannende 2e set werd gewonnen door Marjolein met haar partner Lucy met 6-3. De derde set moest de doorslag geven welk team zich voor de finale zou plaatsen. De set ging gelijk op en het spel was goed verzorgd, helaas brak het Duits/Japans duo de service en moesten Marjolein en Lucy hun meerdere erkennen tegen het Duits/Japans duo. De wedstrijd ging uiteindelijk met 3-6, 6-3 en 4-6 verloren. Het toernooi werd gewonnen door het Nederlandse duo Aniek van Koot en Jiske Griffioen.

Door het resultaat van dit toernooi heeft Marjolein de afstand op de nummer 6 van de wereld vergroot en heeft ze de 4e plaats weer in het zicht, in het dubbelspel heeft ze haar 4e plaats kunnen behouden.

Dit was het laatste Grand Slam toernooi van dit jaar. Het volgende toernooi vindt plaats van 3 tot 6 oktober in het Franse Rue. In november staat nog een toernooi in Amerika op de agenda.