Ewijk C2 laat Orion C2 ontsnappen

Afgelopen zaterdag speelden de jongens van Ewijk C2 hun eerste competitiewedstrijd thuis tegen Orion C2. Orion C2 bestaat voornamelijk uit 2e jaars C-spelers die al enige tijd met elkaar spelen en is een sterk team. Ewijk C2 was derhalve gewaarschuwd.Eerste helft
In het begin van de wedstrijd gingen de teams nog gelijk tegen elkaar op, doch Ewijk, die vandaag in het zwart-wit speelde, trok langzamerhand het initiatief naar zich toe.
De eerste opgelegde kans voor Ewijk werd nog net gestopt door de keeper.
Na ongeveer 10 minuten spelen was het dan toch raak: 1-0.
Niet veel later gaat een Ewijks schot uit de rebound maar net naast. Ewijk heeft duidelijk het overwicht en Orion komt maar sporadisch onder de druk uit.
De aanval van Orion wordt telkens door de Ewijkse verdediging gestuit.
De druk op het doel van Orion neemt nog meer toe. Een voorzet op maat vanaf links wordt goed binnengekopt, doch de keeper kan de bal in een prachtige reflex nog net keren.
Even later is de Orion keeper toch geklopt als de mid-mid na een dieptepass vanaf rechts alleen op de keeper kan afgaan: 2-0.

Tweede helft
In de tweede helft aanvankelijk eenzelfde beeld.
Orion probeert onder de druk van Ewijk uit te komen, doch slaagt hier vooralsnog niet in. Een enorme kans van de spits na een goede actie over links treft jammerlijk geen doel.
Net zoals even later door Ewijk enorm slordig met een kans wordt omgegaan.
Het blijft derhalve 2-0.
Echter, bij een ogenschijnlijk simpele spelsituatie gaan de voorstopper en keeper van Ewijk gigantisch in de fout. Communicatie is heel belangrijk in het veld, doch bij deze situatie is de communicatie er geheel niet, waardoor er niet wordt ingegrepen en een Orion speler de bal zo kan binnentikken: 2-1.
Aanvankelijk heeft Ewijk geen last van de onnodige tegentreffer. Als de aanvoerder achter een diepe bal aangaat komt de Orion keeper erg ver uit zijn doel en maakt hij opzettelijk hands buiten het strafschopgebied. Hiermee wordt Ewijk een 100% kans ontnomen.
De scheidsrechter besluit om de keeper niet uit het veld te sturen.
Hierna krijgt Orion meer geloof in een beter resultaat. Ewijk gaat onbegrijperlijkerwijs achteruit voetballen en komt zodoende zelfs onder druk te staan.
Met nog 5 minuten te spelen kan Orion, na wederom persoonlijke fouten aan Ewijkse zijde, scoren: 2-2. Dit is tevens de eindstand.

Ewijk C2 heeft zichzelf tijdens deze wedstrijd tekort gedaan en Orion laten ontsnappen.
In plaats van een dikke overwinning moest genoegen worden genomen met een puntendeling. De oorzaken hiervan zijn het niet benutten van de kansen en persoonlijke fouten door een gebrek aan communicatie.
Genoeg stof om tijdens de trainingen aandacht aan te besteden.

Tekst/foto’s: Maickel Pouwels

wjl0r6xcn7husuwcolwq58mqe

g6qll17kcz8ajtqvmk8l2o38h

ux5cj2txx8hqixrujng0bqq1u

xf87qz8xui8vtfncfvk6y7nu8

w2l3l4s666ztz5ng49nj9zrka